Natuur, geschiedenis en sport: op naar het Neanderland

2 minuten leestijd

Het ‘Neanderdal’, dat klinkt je vast bekend in de oren! In het groene neanderland, gelegen tussen Keulen en Düsseldorf en het Roergebied, werden in 1856 de legendarische resten van de Neanderthaler gevonden. In deze idyllische omgeving kan je je verdiepen in de geschiedenis van de mensheid.  

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Neanderthal Museum: leuk voor het hele gezin

© Stiftung Neanderthal Museum

Niet zo ver van de vindplaats van de resten kan je vandaag het multimediale en gezinsvriendelijke Neanderthal Museum bezoeken, met levensechte figuren en een interactieve tijdreis door de ontwikkelingsgeschiedenis van de mensheid. Via een wenteltrap volg je de geschiedenis van de mens vanaf het leven op de savanne tot de metropolen van vandaag.

De tentoonstelling is in het Duits en Engels, maar de teksten zijn ook beschikbaar in het Nederlands. Het moderne glazen gebouw ligt te midden van schilderachtige heuvels en wouden, waartussen zich ook een groot wandelnetwerk uitstrekt naar andere highlights in de streek.

 

240 kilometer wandelen langs de neanderland STEIG

© Dominik Ketz 

Rond het neanderlandgebied, dat het Mettmann-district in Nordrhein-Westfalen omvat, loopt de 240 kilometer lange neanderland STEIG. In 17 etappen stap je hier door glooiend bergland, langs ruige steengroeven en fraaie heuvels tot de gezellige vakwerkdorpjes en de uitgestrekte Rijnvlakte. Haal je hart op tijdens een lange middagwandeling met een pauze in een sympathiek cafeetje of plan een meerdaagse tocht met overnachtingen. Jong en oud, gezinnen en sportievelingen: iedereen vindt zijn wandelgading in het neanderland.

Van het wandelpad neanderland STEIG vertrekken ook op verschillende plaatsen thematische verkenningslussen waarmee je toffe bezienswaardigheden in de omgeving ontdekt. Door klimop overwoekerde burchten, de tuinstad Haan met het historische dorp Gruiten, een Romeins fort midden in een natuurreservaat, een boottocht op de Rijn of surfen op ’s werelds eerste staande golf in een meer.

Natuur, geschiedenis en sport: het neanderland is enorm gevarieerd. De neanderland STEIG app biedt uitgestippelde routes met tips voor goede pauzeplekken en bezienswaardigheden onderweg. 

Meer info op www.neanderland.de/en

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer