Wandelparadijs Westerwald – ideaal om er even tussenuit te knijpen!

2 minuten leestijd

Wil je het Westerwald verkennen tijdens een meerdaagse wandeltocht? Dan zit je goed op de Westerwald-SteigDeze langeafstandswandelroute telt 235 km en voert je in 16 avontuurlijke etappes (tussen 6 en 21 km lang) van Herborn in het Hessische Westerwald naar Bad Hönningen aan de Rijn. Het is een van de Top Trails of Germany, die je met een uitstekende bewegwijzering door weelderige groene natuur leidt.

© Dominik Ketz

Dagtochten en wandellussen in het Westerwald

Naast de Westerwaldroute is in het middelgebergte in Rijnland-Palts en Hessen nog veel meer te beleven. De Wäller Touren dompelen je dieper onder in deze veelzijdige streek, die je wandelhart sneller doet slaan met gevarieerde etappes en talrijke hoogtepunten. Ze laten je het Westerwald ontdekken tijdens gecertificeerde dagtochten, grotendeels in de vorm van wandellussen tussen 9 en 21 km lang.

 

 

 

 

 

© Dominik Ketz 

NIEUW: Kleine Wäller - Gezellige tochten voor elke gelegenheid

Natuur, cultuur en culinaire verwennerij: waarom iedereen gek is op de Kleine Wäller

Het Westerwald kan je ook prima spontaan verkennen, zonder speciale voorbereiding of uitrusting. De Kleine Wäller zijn perfect voor iedereen die rustig kuieren al eens graag afwisselt met de grotere inspanning van een lange tocht.

De Spazierwege bieden korte tochten voor iedereen. Ze lopen vaak langs gezellige dorpjes en wondermooie natuur. De Spazierwanderwege zijn iets langer. Hier ben je tussen één en drie uur onderweg. Deze tochten zijn een uitstekende voorbereiding voor meer veeleisende trektochten.

 

 

© Dominik Ketz

Onze top 3 van de Kleine Wäller:

  1. De 5,5 km lange Kleine Wäller ‘Häubchen Tour’ voert je door bossen en velden omhoog, de voormalige vulkaankegel Roßbacher Häubchen op. Een flinke klim die wordt beloond met een heerlijk panorama over het Wieddal, en bij mooi weer zelfs nog verder tot aan het Siebengebirge en de Eifel.
  2. De Kleine Wäller ‘Wiesensee’ verwent je met natuur en prachtige uitzichten op het meer. Het volledig drempelvrije pad leidt je 6,4 kilometer lang rond het meer. Het meer werd in de jaren 60 aangelegd als overstromingsretentiebekken. Vandaag biedt het heel wat recreatiemogelijkheden.
  3. De wandeling Kleine Wäller ‘Hessentagswanderweg’ loopt 5 kilometer door het schilderachtige oude centrum van de stad Herborn, met historische vakwerkhuizen en andere bezienswaardigheden.

 

Wist je dat...

  • … de duivel ooit probeerde om bij Bad Marienberg een trap naar de hemel te bouwen maar al vluchtend basaltstenen verloor? Daaruit ontstonden de indrukwekkende basaltrotsen Kleiner en Großer Wolfstein (je ziet ze onderweg op de Kleine Wäller ‘Wolfsteine’).
  • … je in het Westerwald kan binnengaan in een kerker uit de 16de eeuw, die ‘Bulles’Je’ wordt genoemd? De Kleine Wäller ‘Sagenweg’ barst van de spannende verhalen en legenden uit het Mehrbachdal.

 

Meer info op www.westerwald.info/nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer