Weg van de drukte, de rust tegemoet

2 minuten leestijd

Fluisterende boomkruinen en dieren die ritselen in het bos... Lijkt het je wat om weg van stress en lawaai te genieten van het zachte ruisen van blaadjes, het murmelen van beekjes en vrolijk zingende vogels? Haast je dan weg van de drukte en trek de rust in van de meest bosrijke streek van Duitsland: Siegen-Wittgenstein!

Geniet van oerbossen, schilderachtige waterlopen en vakwerkhuizen

© Klaus-Peter Kappest

Op veel plaatsen zijn de haast eindeloze bossen in Siegerland en Wittgenstein nog onaangeroerd gebleven. De ongerepte natuur lonkt met knoestige bomen en betoverende valleien, schilderachtige graslanden met grazende dieren, ruige bergketens en glooiende heuvels. Kleine dorpjes met beschermde vakwerkhuizen, verstilde oorden of imposante kastelen, sommige zelfs nog bewoond, wachten om ontdekt te worden.

 

 

 

 

154 km stappen op de Rothaarsteig

© Klaus-Peter Kappest

Ruisende boomtoppen boven je hoofd, groene weiden en zacht mos onder je wandelschoenen. Frisse, geurige boslucht en ongerepte natuur zover het oog kan zien. Elk jaar komen heel wat natuurliefhebbers in deze streek op de 154 kilometer lange Rothaarsteig wandelen. Deze populaire langeafstandswandelroute viert in 2021 al zijn 20ste verjaardag en hoort tot de Top Trails of Germany. De Rothaarsteig wordt ook wel eens de ‘Weg van de Zintuigen’ genoemd en was al van bij de opening een zeer bijzonder en vernieuwend langeafstandspad, een totaalervaring voor lichaam, geest en ziel.

Een prachtig contrast met dit natuurrijke decor vormt de ‘Alte Flecken’, de historische stadskern van Freudenberg. Het uitzicht over de romantische binnenstad met zo’n 80 pittoreske zwart-witte vakwerkhuizen is overbekend.

Kennismaken met vriendelijke reuzen

© Tina Scheffler

Ook de majestueuze bizon, koning van het woud, voelt zich thuis in dit ongerepte middelgebergte. De grootste landzoogdieren van Europa worden met uitsterven bedreigd.

In de ‘Wisentwildernis aan de Rothaarsteig’ kan je dicht bij de vriendelijke reuzen komen en met een beetje geluk zie je ze van heel dichtbij op de wandellus, waarvan een deel drempelloos is. Als je ook nog een kalfje spot, kan de dag niet meer stuk.  

Vlakbij, bij kasteel Berleburg, begint het nieuwe themapad ‘Märchenspur’. De ongeveer 6 kilometer lange wandellus laat kinderen en volwassenen kennismaken met de historische oude stadskern, kasteel Berleburg, het kasteelpark en de mystieke bossen. Je ontdekt onderweg 6 sprookjes. Wie alle vragen juist beantwoordt en het juiste sprookjessymbool op de flyer stempelt, krijgt een beloning bij het toerismekantoor op het marktplein. 

Meer info op www.siegen-wittgenstein.info/nl/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer