Vijf keer heerlijk wandelen in het hart van Westfalen

viaduct wandelen
2 minuten leestijd

Knoop je wandelschoenen dicht en ontdek de mooiste wandelpaden van het Paderborner Land. Verrassende landschappen en dorpen, boeiende geschiedenis, heilzame natuur, een authentieke keuken, verschillende kwaliteitspaden en gastvrije locals: het Paderborner Land verwent je met alle ingrediënten voor een geslaagde wandelvakantie. Alle paden zijn met specifieke wandelbordjes gemarkeerd, waarbij ook telkens bijhorende wandelkaarten, hoogteprofielen en gps-gegevens beschikbaar zijn.

Spoorweggeschiedenis en unieke panorama’s

 

Zin in een spoorwegavontuur op de Viaduct-wandelroute in Altenbeken? Steeds meer wandelaars speuren hier naar de spoorweggeschiedenis van het oord. Het is dan ook erg fijn wandelen op de verzorgde en goed bewegwijzerde paden, die je om elke hoek verrassen met prachtige panorama’s op het machtige spoorwegviaduct – de grootste stenen spoorwegbrug van Europa.

Of kies voor een uniek panorama met een wandeling langsheen de Paderborner hoogvlakte. De 21 kilometer lange Paderborner Höhenweg laat je de schoonheid van het Bekedal ervaren en is een prima uitgangspunt voor andere leuke wandelavonturen. Wist je bijvoorbeeld dat je deze populaire route dankzij een dwarsweg ook nog kan combineren met een 14 kilometer lange noordelijke en een 10 kilometer lange zuidelijke wandellus?

 

 

Vijf bekroonde wandelroutes

En ook de Eggeweg biedt alles wat een wandelhart begeert. Samen met de Hermannsweg, de noordelijke uitbreiding tot Rheine, maakt de Eggeweg deel uit van het wandelproject ‘Hermannshöhen’ en de Top Trails of Germany, een vereniging van de 14 beste wandelwegen van Duitsland.

De Duitse wandelbond was en is terecht wild enthousiast over het Paderborner Land! In 2015 vierde de Duitse wandelbond onder de noemer ‘wandelen bij bronnen’ zijn 115de Duitse Wandeldag in de geliefde streek, met zo’n 30.000 wandelliefhebbers uit heel Duitsland.

Intussen telt het Paderborner land al vijf bekroonde wandelroutes, want ook de PaderWanderung in het stadsgebied van Paderborn en de historische wandelweg door de Senne-gemeente Hövelhof lokt talrijke sportievelingen.

 

De bronnen van de Pader

De net geen 12 kilometer lange PaderWanderung laat je niet alleen kennismaken met de kortste rivier van Duitsland, maar ook met een uniek natuurfenomeen: de meer dan 200 bronnen van de Pader, die midden in het stadscentrum van Paderborn ontspringen. De historische wandelroute in Hövelhof daarentegen is een themapad in het dorpscentrum dat vooral focust op de geschiedenis van de nog erg jonge Senne-gemeente.

Dus of je nu houdt van spoorwegen, de natuur of gewoon dol bent op sportief wandelen: zet koers naar het Paderborner Land!

Meer info op www.paderborner-land.nl/ned/

 

 

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer