Zomerfotofietszoektocht 'Tussen Mandel en Leie'

Voor de negende maal op rij organiseert Pasar Sint-Baafs-Vijve een zomerfotozoektocht per fiets over een afstand van ongeveer 25 kilometer. Voor het parcours blijven wij trouw aan eigen streek en thema, namelijk 'Tussen Mandel en Leie' met nog veel te ontdekken plekjes in onze mooie natuur. Iedereen kan deelnemen tussen zaterdag 22 juni en zondag 25 augustus 2019. Je kan kiezen om afzonderlijk of samen met vrienden of familie deel te nemen. Je kiest ook zelf de dag of de halve dagen waarop je de tocht maakt, bijvoorbeeld volgens de weersgesteldheid en volgens de dag(en) waarop je medespelers en medezoekers vrij zijn. Bij inschrijving ontvang je de nodige documenten: dit zijn de 25 foto's, de wegbeschrijving, de vragen/opdrachten, het reglement en het antwoordblad. Terwijl je het beschreven parcours fietst, dien je de 25 foto's te herkennen en er telkens een vraag te beantwoorden met gegevens die ter plaatse zijn te vinden. Voor het beantwoorden van de vragen is geen speciale kennis of zijn geen hulpmiddelen (boeken, internet, GPS, kompas, ...) nodig. De zoektochtopdrachten hebben een middelmatige moeilijkheidsgraad. Dit wil zeggen dat iedereen de vragen met wat gezond verstand en doorzicht kan beantwoorden.

Gedurende dezelfde periode van deze fietszoektocht kan men ook deelnemen aan een wandelzoektocht van slechts 3,1 km. De wandeltocht is ideaal voor beginnende zoektochters door de kleinere afstand en de gemakkelijker te beantwoorden vragen. Voor meer info klik hier. Beide zoektochten hebben elk een afzonderlijke prijskamp. De prijzen van zowel de wandel- als de fietszoektocht  worden uitgereikt op de gezamenlijke bijeenkomst op zondag 22 september 2019. Klik hier voor meer info over deze gezamenlijke prijsuitreiking.     

Er zijn minstens 60 prijzen te winnen, waaronder 6 hoofdprijzen die worden verdeelt onder de twee prijskampen naargelang het aantal deelnemers per prijskamp. De hoofdprijzen zijn reischeques voor een vrij te kiezen reis of verblijf. De overige prijzen zijn keuzeprijzen die men volgens klassementsvolgorde kan kiezen. Zelfs ieder 25ste in het klassement (25, 50, 75, 100, 125, 150, 175ste ...) krijgt hoe dan ook een fles Cava als troostprijs.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 22 juni 2019 - 08:00 tem zondag 25 augustus 2019 - 23:45
Praktische info

 

BELANGRIJK BERICHT AAN DE DEELNEMERS van de fietszoektocht

Wijziging aan opdracht 7: De eerste zin wijzigt niet. De tweede zin, de eigenlijke vraag, wordt: "Hoeveel rootputten, zichtbaar van op straat, waarvan je de domeintoegang voorbij fietst, tel je?" Klik hier om het blad met de wijzigingen te bekijken.

___________________________________________________________________

Met deze links snel naar: Reglement Zoektochten 2019 Blad 1  en naar Reglement Zoektochten 2019 Blad 2 
________________________________________________________________________________

Voor huidige stand en laatste oproep (klik hier): Nieuwsbrief augustus 2019

________________________________________________________________________________

Inschrijven kan vanaf de eerste dag van de zoekperiode (zaterdag 22 juni 2019) tot de laatste dag (zondag 25 augustus 2019):
- ofwel bij Pasar-verantwoordelijke Hubert Goemaere, Leiestraat 9 te 8710 Sint-Baafs-Vijve;
- ofwel door aanvraag per e-mail bij hubert.goemaere@telenet.be

Het fietsparcours van 24 km start op het dorpsplein (ruime parking tussen de Sint-Bavo- en de Leiestraat) aan de Sint-Bavokerk te Sint-Baafs-Vijve en brengt u doorheen Wielsbeke, Oostrozebeke, Hulste, Bavikhove en Ooigem terug tot aan de startplaats. De tocht kan je ook starten op elk zelfgekozen punt in het parcours. Je fietst vooral op landelijke wegen met natuurplekjes, maar er worden ook 'n vijftal dorpscentra aangedaan. Er zijn onderweg ook enkele vrije verpozingsmogelijkheden. 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Zaal Den Aert
Sint-Bavostraat 23, 8710 Sint-Baafs-Vijve
8710 Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke)

Deelname-informatie

Deelnemers
100 - 250
Deelnameprijs leden
€8.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00
Deelnameinformatie

Wie in groep of met familie deelneemt kan kiezen tussen deelname met één of met meerdere deelnemingsformulieren per groep/familie. Slechts de ingeschreven deelnemers kunnen deelnemen aan de prijskamp. Eenzelfde persoon kan deelnemen met meerdere formulieren, maar kan slechts één prijs (zijn/haar best behaalde prijs) winnen. Voor deelname aan de prijskamp moeten de antwoordformulieren worden ingediend tegen zondag 25 augustus 2019, ten laatste om 23:45 u.

Wie deelneemt aan zowel de fietstocht als de wandeltocht geniet ook van een korting van 2 euro. Die betaalt slechts 12 euro in plaats van 14 euro (zonder korting is dit 8 + 6 euro). Men is ook niet verplicht om ineens voor beide tochten in te schrijven. 

Al wie in de prijzen valt wordt per e-mail verwittigd om aanwezig te zijn op de prijsuitreiking op zondagnamiddag  22 september 2019 in zaal Den Aert, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve. Daar wordt met een presentatie de juiste antwoorden met uitleg meegegeven. Na de prijsuitdeling wordt nog een groepsfoto genomen van de winnaars. De winnende deelnemers worden er dus te zeerste verwacht, maar ook iedereen die geinteresseerd is, is er van harte welkom.  

Contactpersoon

Contactpersoon
Hubert Goemaere
hubert.goemaere@telenet.be
0468 10 58 80 of 056 60 65 59
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!