Bevroren afvalwatertank

1 minuut leestijd

‘Uit voorzorg laat ik ‘s winters de kraan van de afvalwatertank open. Tijdens een langere vorstperiode vriest de boel toch dicht. Wat kan ik doen?’

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

Bij wintergebruik is een geïsoleerde én verwarmde afvalwatertank ideaal. Heb je die niet, laat dan de kraan open en plaats een emmer. Bevriest de zaak, dan is het aanbrengen van elektrische vorstbeveiliging een oplossing.  

Hoe? Wikkel verwarmingskabels voor leidingen om de afvoerleidingen, rol ze uit in de watertank of voer ze door een leiding naar binnen. De isolatie van de kabel is vaak zelfs tegen fecaliën bestand. Dit systeem is op 12, 24 en 230 volt verkrijgbaar, met of zonder automatische schakelaar bij vorst. Googel of vraag bij de dealer naar een oplossing.  

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Techniek
Topzware camper
Techniek
Lekkage
Techniek
Bedden te klein?
Techniek
Lek
Techniek
Distributieriem
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer