Een eigen huis, een plek op wielen

3 minuten leestijd
Zo ongeveer klinkt de bekende song van René Froger in de oren van motorhomefans. Dat mobiele huisje is vaak ook effectief een ‘plek onder de zon’. Steeds meer mensen ontdekken dat een kleine ruimte met weinig zorgen vaak automatisch zorgt voor Groot Geluk.
actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Ook de wereld van de motorhomes evolueert voortdurend, en voor 2022 merkten we alweer bijzondere nieuwigheden op. Het aanbod wordt steeds veelzijdiger, zodat elk type kampeerder zijn gading vindt. Hieronder vind je drie trends, maar wil je echt haarfijn het hele camperaanbod uitpluizen? Dan tippen we graag ons zusterblad Campertijd: het magazine voor de motorhomefan. De nieuwe modellenspecial van Campertijd is een extra dik nummer, waarin liefst 45 merken aan bod komen, allemaal verkrijgbaar bij onze Belgische dealers.

BUSCAMPER: Alledaags voertuig + all-in vakantiehuis

  • Buscampers zijn al een tijdje populair en dat zal nog niet meteen veranderen. Logisch: een buscamper kan je doordeweeks gebruiken als gewone wagen, en in het weekend en tijdens vakanties wordt het zo een all-in vakantievoertuig. Mede daardoor vallen steeds meer jonge camperaars voor dit multifunctionele voertuig. We zien dat fabrikanten die dit type nog niet in hun gamma hadden, er wel een presenteren voor 2022.
  • Heel wat merken zetten een verbeterde pop-up daktent in de markt. Ze krijgen een mooiere vorm en sluiten beter aan op het koetswerk van de bestelwagen. Zoals de romantische zielen onder ons het graag zien, scharniert de daktent vooraan open. Zo geniet je van die prachtige ondergaande zon. Daarnaast verhoogt ook het comfort. Het ligoppervlak groeit in centimeters en de daktenten worden voorzien van handige opbergvakken, USB-aansluitingen, stopcontacten en leeslampjes.

COMPACTE CAMPER: Korter + smaller

  • De vraag naar compacte campers stijgt. We spreken dan over voertuigen die zes tot zeven meter lang zijn, sommige met de afmetingen van een buscamper. Het populaire twinbed duikt in dit segment vaak op, maar ook de plattegronden zonder een vast bed achteraan blijven vlot de toonzaal uitrijden in deze klasse.
  • Ook de smalle camper is een blijver. De buitenbreedte van deze modellen bedraagt minder dan de gebruikelijke 230 cm. Vroeger zag je dit vooral bij de zogenaamde halfintegralen (waarbij de oorspronkelijke cabine van het basisvoertuig behouden blijft), vandaag presenteren fabrikanten ook integraalvarianten (de cockpit vormt in deze modellen één geheel met het interieur).

ELEKTRISCH PAVILJOENBED: Bed omhoog + extra veel leefruimte

  • Het twinbed, twee afzonderlijke bedjes die je tot één groot ligvlak kan omvormen, blijft goed in de markt liggen. De grote veelzijdigheid van deze opstelling trekt veel kampeerders over de streep.
  • Maar wat we steeds vaker zien? Modellen zonder vast bed, maar met een elektrisch paviljoenbed boven de zithoek. Een vast bed achteraan neemt veel plaats in. Als je dat kan vervangen door een bed dat omhoog kan worden geklapt, krijg je plots een veel kortere en dus handigere camper. En dat terwijl de zithoek, keuken en badkamer toch een XL-formaat krijgen. ’s Avonds laat je je bed zakken voor een zalige nachtrust, overdag gaat het de hoogte in.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer