3x must-see op de Kingfisher Trail

2 minuten leestijd

Jessica de Korte en singer-songwriter Paul O’Brien fietsen van Derry naar Dundalk  langs fietsroutes die door het grensgebied van Ierland en Noord-Ierland slingeren. Eén daarvan is de Kingfisher Trail, een route van 480 kilometer door het mystieke merengebied rondom de Noord-Ierse plaats Enniskillen.

Lees de volledige reportage in onze digitale Pasar Fietsen Special Reizen.

reportage
  • Fietsen

1. Een pint bij The Linnet of Boho

Dessie McKenzie runt in het gehucht Boho de sfeervolle kroeg The Linnet Inn. Het haardvuur knettert, de locals lachen aan de bar. Met een beetje geluk is er net een muzieksessie aan de gang. Aan de houten tafel zitten dan muzikanten, die het ene na het andere dansdeuntje inzetten. Dessie neemt de tijd voor het tappen van zijn pinten Guinness. Het bier moet op driekwart stabiliseren, voor het laatste deel erbij geschonken kan worden. Dit duurt net iets minder dan twee minuten. Hij is niet alleen kroegeigenaar, maar runt ook het naastgelegen winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Pollnagollum Cave, twee kilometer verderop, was een filmlocatie voor Game of Thrones.

https://www.linnetinn.com/

2. Marble Arch Caves

Cuilcagh Mountain Park ligt op de noordelijke helling van de gelijknamige bergen. Dat is te merken, want hier moet je even flink klimmen. Met hulp van de EU is het veengebied weer hersteld, het park opende in 1998. Graspiepers, veldleeuweriken en blauwe kiekendieven komen in het gebied voor. Op de steile helling groeien alpine-planten als steenbreek, wolfsklauw en bergwilg. Fraai is de wandeling over de Cuilcagh Boardwalk, die over houten vlonders gaat. De totale lengte is zo’n 11 kilometer, inclusief een steile afdaling over houten treden. Verderop liggen de Marble Arch Caves; natuurlijke kalksteengrotten die in een periode 340 miljoen jaar zijn gevormd. Hoe dieper je in de grotten afdaalt, hoe indrukwekkender de formaties worden.

https://marblearchcaves.co.uk/

 3. Slapen aan het water bij Crom Estate

Lange tijd vormde Ierland een Britse kolonie. Vanaf de zestiende eeuw begonnen Schotse en Engelse heren in het noorden van Ierland met de aanleg van plantages. Ze namen de landbouwgrond van Ierse boeren in beslag en gaven die aan (protestantse) kolonisten uit Engeland, Schotland en Wales. Het idee was om op deze manier de opstanden van de katholieke bewoners de kop in te drukken. De protestanten raakten zo immers in de meerderheid. De route gaat door Florence Court en Crom Estate; twee landgoederen die vandaag de dag worden beheerd door de instelling National Trust. Crom Estate heeft glamping pods, die direct aan het water staan.

https://www.nationaltrust.org.uk/holidays/northern-ireland/crom-campsite/pods

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer