Fietsen en Londen: 9 handige tips

2 minuten leestijd

Fietsen in een wereldstad als Londen: dat klinkt spannend, maar de stad is fietsvriendelijker dan je misschien zou denken.

praktisch
  • Fietsen

1. De stad heeft de laatste tien jaar flink geïnvesteerd in fietspaden, en telt intussen een uitgebreid netwerk van ‘cycleways’ of fietsroutes die je op een veilige en fijne manier door de stad leiden. De routes zijn goed aangeduid met bordjes en wegmarkeringen.

2. Op Transport for London kan je verschillende korte fietstochtjes door Londen downloaden die je langs verborgen parken, leuke koffiebars en kleurrijke pleintjes brengen.

3. Op Sustrans vind je verschillende fietsroutes door en rond Londen die deel uitmaken van het National Cycle Network, een netwerk van fietsroutes in het Verenigd Koninkrijk.

4. Vergeet niet: in Londen moet je links rijden! Zeker aan kruispunten en rotondes is dat even wennen. Op fietspaden waar fietsers in beide richtingen mogen fietsen, bijvoorbeeld langs het kanaal, moet je eraan denken om uit te wijken naar links wanneer je een tegenligger ziet komen.

5. Denk aan je eigen veiligheid en draag altijd een helm, aangevuld met fluorescerende kledij, zeker in het donker.

6. Je eigen fiets meenemen, dat kan ook. Vouwfietsen en kinderfietsen mogen gratis mee op de Eurostar, zolang ze niet langer zijn dan 85 cm en in een beschermende hoes vervoerd worden die de hele fiets bedekt. Online vind je beschermhoezen die bruikbaar zijn voor verschillende merken van plooifietsen, bijvoorbeeld de beschermhoes van Mirage op www.fietsshop.be.

7. Gewone fietsen mogen tegen betaling mee op de Eurostar, maar die fietsservice wordt voorlopig enkel aangeboden op de trein tussen Londen en Parijs. Kijk op www.eurostar.com bij ‘reisinformatie’ en klik door naar ‘bagage en fietsen’ voor de meest recente info.

8. Je kan ook een (plooi)fiets huren. Het Londense vouwfietsenmerk Brompton heeft onder de naam Brompton Bike Hire over heel Engeland zo’n 70 lockers staan waar je een Bromptonfiets kan huren voor één of meerdere dagen (kostprijs ongeveer 6 euro per dag). Het enige dat je moet doen, is de app downloaden en een account aanmaken om de locker te kunne openen. Ook in Londen staan verschillende lockers, bijvoorbeeld op Pancras Square, het plein voor het station van St Pancras. Je vindt alle locaties en informatie op Brompton Bike Hire.

9. Liever een gewone fiets? Bij The Londen Bicycle Tour Company kan je een fiets huren en zelfs met een Nederlandstalige gids mee op toer gaan.

 

Lees de volledige reportage in Pasar Fietsen van juli 2023

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer