REISWIJZER. Fietsen in de Achterhoek

Fietsen door weiland en bossen, langs kastelen en historische stadjes dat doe je in de Achterhoek, in het oosten van Nederland. In het coulisselandschap vind je achter elke bocht weer een nieuw decor.

Tekst Frederic Eelbode

2

Erheen

  • Trein: Vanuit Brussel en Antwerpen kan je naar Breda sporen en daar de directe trein naar Zutphen nemen.
  • Auto: Zutphen ligt op 250 kilometer van Brussel, reken op een reisroute van 3 uur, exclusief files.

Meer info

Eten

Bakkerij Van Rooyens

Lange Hofstraat 22, Zutphen

De belangrijkste specialiteiten van deze warme bakker zijn Veluwse appelcake, Zutphense Walburger en IJsselbrijkoek, hanzebolletjes, speculaas en allerlei lokale broden.

Eetwinkel van Mien

Grutstraat 49, Doetinchem

Je vindt er de lekkerste producten van de Achterhoek: van vers brood tot duurzaam vlees en boerenkaas. Je kan er boodschappen doen of een hapje eten aan de aanschuiftafel, van ontbijt tot lunch tot borrel.

De stadsboerin
Klootsemastraat 1, Doetinchem
stadsboerindoetinchem.nl

Het terrein van de vroegere gevangenis is een duurzame stadsboerderij geworden met ecologische groente en fruit, scharrelkippen en -varkens. Je kan er winkelen, maar ook blijven eten of picknicken. Een groene huiskamer voor iedereen.

Eetcafé De Groes

Stationsstraat 2, Zelhem
degroes.nl

Een gezellige dorpsbrasserie met een gevarieerde kaart vol huisgemaakte streekproducten. Op de muren zijn taferelen van het Achterhoekse dorpsleven geschilderd.

Slapen

Havezathe Carpe Diem

Langeboomsestraat 5, Vethuizen

Vanop deze gemoderniseerde boerderij met prachtig terras heb je een wijds uitzicht op een mild heuvelachtig terrein, velden, weiden en bossen. De keuken is bijzonder culinair. Vanaf 99 euro per nacht.

Landgoedhotel Woodbrooke

Woodbrookersweg 1, Barchem

woodbrookebarchem.nl

Hotel met een lange geschiedenis in het midden van het bosrijkste gebied van de Achterhoek, aan de voet van de Kalenberg. In de brasserie kan je verse producten uit de regio proeven. Vanaf 90 euro per nacht.

Kamperen

Kamperen in de Achterhoek

Een grote camping met speeltuin, zwembad en animatieprogramma of liever de rust van een kleinschalige camping bij een boer? In de Achterhoek kan het allemaal. Je hoeft zelfs je tent of caravan niet mee te nemen. Op vele campings kan je een chalet, safaritent of stacaravan huren.

Doen

Fietsarrangement langs kastelen

hotelsindeachterhoek.nl

In drie dagen fiets je van hotel naar hotel dwars door prachtige natuurgebieden, langs water, langs gezellige stadjes en indrukwekkende kastelen. Na een dag in de buitenlucht geniet je ’s avonds van een heerlijk diner en begint de volgende dag met een stevig ontbijt. Het vervoer van je bagage wordt geregeld. Vanaf 235 euro per persoon.

Kasteel Ruurlo

Vordenseweg 2, Ruurlo

In Ruurlo komen kunst, geschiedenis, architectuur en natuur samen. Het kasteel herbergt de grootste collectie van de neorealistische schilder Carel Willink, het landschapspark is volledig gerestaureerd. Een ticket kost 14,5 euro, de tuin is gratis te bezoeken.

Wijngaard Um d’n Olden Smid

Keijenborgseweg 31, Velswijk

In de oude smidse van Jan en Alma komen alle eigenschappen van het rustieke Achterhoekse landschap samen. Je vindt er een siertuin, hoogstamboomgaard, moestuin, houtwal en bomenrijen van eik, beuk en linde. En niet te vergeten: een wijngaard, theetuin en B&B.

Silo Art Tour

siloarttourachterhoek.nl

Op verschillende locaties in de Achterhoek zijn schuren, silo’s en andere agrarische en industriële gebouwen getransformeerd tot kunstwerken in de open lucht. Streetart brengt de gebouwen en bijzondere gebeurtenissen tot leven. De kunstwerken zijn onderling verbonden door een route.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!