REISWIJZER. Met de Brompton... naar Brompton

Londen kan je op veel manieren ontdekken. Met de fiets bijvoorbeeld, want de stad is de laatste jaren heel wat fietsvriendelijker geworden, dankzij een uitgebreid netwerk van fietspaden. Neem je fiets mee en ga op verkenning in de straten van Kensington en Chelsea, één van de meest prestigieuze buurten van Londen. Je leest er meer over in Pasar Fietsen van juli 2023.

Vanuit Brussel-Zuid reis je met de Eurostar in twee uur naar Londen. De Eurostar komt aan in het historische station van St Pancras, in het hart van de stad. Je kan ook met je eigen auto of camper vertrekken vanuit Calais, waar je met Le Shuttle door de Eurotunnel op 35 minuten in Folkestone bent. Van daar is het nog twee uur rijden tot in Londen.

meer info

2

Eten

Sichuan Chef

Perfect restaurantje voor wie de Sichuan keuken wil leren kennen, de smaakvolle maar pittige keuken uit de Chinese provincie Sichuan. Het restaurant is klein, maar populair, met een vriendelijke bediening.

meer info

Brother Marcus

Hier proef je in een gezellig decor van de lekkerste Oost-Mediterraanse gerechten. Kies je eigen lunch of ga voor een gedeelde schotel met je gezelschap.

meer info

Cafe North Lodge

Klein koffiehuis aan de ingang van Brompton Cemetery, waar je kan ontbijten, lunchen of huisgemaakte taart kan eten onder de bomen van het bekende kerkhof.

meer info

Slapen

Trebivor Hotel

Basic maar verzorgd hotel, gelegen in een mooie straat in Kensington en Chelsea. 

meer info

Premier Inn London St Pancras Hotel

Niet het mooiste hotel, maar het is wel goed gelegen, tegenover de uitgang van St Pancras station. Handig als je laat arriveert of vroeg vertrekt met de Eurostar.

meer info

Kamperen

Camperplaatsen

Er zijn enkele plaatsen voor campers in Londen, maar die liggen niet in het centrum. Wil je in het hart van de stad geraken, dan moet je alsnog een trein of metro nemen. Opgelet: Londen heeft twee milieuzones ingesteld, houd daar rekening mee als je met je eigen auto of camper gaat.

meer info

Doen

Holland Park

Een wijk die lijkt op het beroemde Notting Hill, met kleurrijke huizen en mooie parken, maar nog niet zo overspoeld is door toeristen. Het gelijknamige park tussen Holland Avenue en Kensington High Street is een verborgen pareltje met een Japanse tuin (Kyoto Garden), waterpartijen en een orangerie.

meer info

Brompton Cemetery

Historisch kerkhof én populaire plek onder Londenaars en toeristen om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

meer info

Victoria and Albert Museum

In dit museum vind je de grootste collectie kunst en design ter wereld, met objecten, boeken en collecties op het gebied van architectuur, schilderkunst, fotografie, mode, keramiek,...

meer info

Michelin House

Dit art-deco gebouw uit 1911 met indrukwekkende glas-in-lood-ramen was het eerste hoofdkwartier van bandenfabrikant Michelin. Vandaag kan je in Michelin House gaan tafelen in Bibendum, het sterrenrestaurant van de Franse chef Claude Bosi.

meer info

 

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!