Goed voor het milieu

1 minuut leestijd

Waar bestel je best de Franse milieusticker? En kan dat ook in het Nederlands?

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

De Franse milieusticker bestellen op internet is niet zo eenvoudig, vooral omdat de officiële website enkel in het Frans en Engels te consulteren is. Bij Pasar, maar ook bij andere Belgische automobielclubs, is deze milieusticker helaas niet te verkrijgen.

Officieuze sites

Er zijn op internet wel sites te vinden waar je de Franse sticker makkelijk kan aanschaffen in het Nederlands. Een voorbeeld hiervan is ecovignetfrankrijk.be/aanvragen.

Opgelet: die zijn een stuk duurder dan de officiële Franse website (ongeveer 20 euro i.p.v. 5 euro). De uitleg is er wel goed en de procedure om te bestellen heel eenvoudig.

Officiële site

Voor aankoop verwijzen wij steeds naar de officiële site van de Franse overheid: certificat-air.gouv.fr. Betalen kan alleen met creditcard (Visa of Mastercard).

TIP We raden je aan om minstens 10 dagen voor vertrek te bestellen.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Wetgeving
Wonen in een camper
Wetgeving
Rijverboden Duitsland
Wetgeving
Mag ik nog met M+S-banden in Frankrijk rijden?
Wetgeving
Fietsen op de trekhaak
Wetgeving
Wegentol in Noorwegen
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer