Go GOCA!

1 minuut leestijd
Mag je een nieuwe vering laten plaatsen op je camper? Welke keuringsattesten heb je dan nodig?
Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

> Dat mag. Je hebt wel een montageattest en een validatieverslag nodig.

Tuning

Voor info over de attesten en keuring bij de plaatsing van de nieuwe vering één adres: de website van de Vlaamse overheid (vlaanderen.be). Het gaat hier over de verlaging van de vering in het kader van ‘tuning’, maar verder in de tekst lezen we dat dit overeenkomt met bovenstaande vraag. Als je in de zoekbalk intikt ‘uw auto verlagen’, wordt vermeld dat na verandering van vering door een erkend installateur twee attesten nodig zijn: een montageattest en een validatieverslag.

Via invoerder of GOCA

Kan de installateur geen validatieverslag bezorgen? Dan moet je een validatieverslag aanvragen bij de invoerder van het schroefverenmerk.

Kan ook de invoerder geen validatieverslag geven? Dan neem je contact op met de dienst autokeuring van GOCA Vlaanderen: gocavlaanderen.be/nl/contact.

TIP Wij adviseren om zeker opnieuw contact op te nemen met wie de vervanging gedaan heeft en aan te dringen op de attesten. Lukt dat niet, dan biedt GOCA een uitweg.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Veiligheid
Je camper veilig tracken
Veiligheid
LPG-gasflessen vullen
Veiligheid
Veilige kachels
Veiligheid
LPG-fles bijvullen
Veiligheid
Kogeldruk
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer