Het wonder van merinowol

2 minuten leestijd
Onmisbaar in de kleerkast van kampeerliefhebbers, wandelaars en fietsfans: thermisch ondergoed in merinowol. Vijf goede redenen om voor dit wollen wonder te kiezen.
praktisch
  • Kamperen

Het is de ideale basislaag in elk seizoen

‘Wol’ en ‘zomer’ klinkt misschien tegenstrijdig, maar niets is minder waar. Merinowol zorgt voor een natuurlijke thermoregulatie, wat wil zeggen dat het je lichaamstemperatuur op peil houdt. In de winter werkt merinowol isolerend door je lichaamswarmte vast te houden. In de zomer koel voert het die warmte net af, waardoor je lekker koel blijft.

Je ruikt langer fris

Wol absorbeert vocht, en dus ook zweet, waardoor je minder snel met geurtjes zit. Je kan gerust vier dagen lang hetzelfde merinowollen shirt dragen zonder te wassen. Handig, want zo hoef je geen vier T-shirts mee op trektocht te nemen. Je hoeft merinowol trouwens niet zo vaak te wassen als gewone kleding – liever niet zelfs. Even buiten in de frisse lucht hangen, is vaak al genoeg. Stop je het toch in de wasmachine, was dan nooit warmer dan 30 graden en gebruik een speciaal wolwasmiddel.

Je bent beschermd tegen de zon

Wollen kleding biedt – net zoals polyester - een goede bescherming tegen de schadelijke UV-stralen die de zon uitstraalt. Onbedekte huid moet je natuurlijk wél van een laag zonnecrème voorzien.

Het is zó zacht

Wie huivert bij de gedachte aan een prikkende wollen trui, vindt in merinowol een bondgenoot. Door zijn fijne structuur is merino veel zachter dan gewone wol, waardoor het niet jeukt. Perfect dus voor een gevoelige huid.

Je kan het altijd en overal dragen

Wie zegt dat thermisch ondergoed enkel gemaakt is voor outdoor avonturen? Ook binnen achter de computer kan een wollen onderlaagje comfortabel zijn. Merken zoals  Icebreaker, Falke en het Deense Dilling hebben ook shirts en topjes met een brede hals die je zonder problemen onder je gewone kleding kan dragen. Merinowol is niet goedkoop, maar als je er élke dag plezier van hebt, is het de investering waard.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer