De magie van de Cotswolds

2 minuten leestijd

Dacht je dat wol saai was? Think again! In de Cotswolds heeft wol niet alleen schapen warm gehouden, maar ook een hele regio rijk gemaakt. En die rijke geschiedenis? Die reikt tot in Vlaanderen! Die rijke geschiedenis kan je natuurlijk het beste daar gaan ontdekken. Thomas De Boever trok erheen met zijn camper.

reportage
  • Kamperen

De Cotswolds liggen in het hart van Engeland; de hele regio is bezaaid met pittoreske dorpen, glooiende heuvels en prachtige landschappen. Hier vind je niet alleen de mooiste boerderijen en ontelbare schapen, maar ook indrukwekkende historische bezienswaardigheden.

Klim naar de top van de iconische Broadway Tower en geniet van een adembenemend uitzicht over de Cotswolds. Deze folly, gebouwd in 1798, biedt een panoramisch zicht dat je nergens anders vindt. Bezoek het charmante Bourton-on-the-Water, ook wel ‘het Venetië van de Cotswolds’ genoemd. Dit dorpje is prachtig, maar wees voorbereid op de drukte – het is populair bij toeristen! Verken de schitterende kastelen zoals Sudeley Castle, omringd door weelderige tuinen die een rijke geschiedenis vertellen.

Wat wil je zeker zien?

De Cotswolds zijn een prachtige plek om met de camper te ontdekken, dankzij de uitdagende smalle baantjes die je door adembenemende landschappen en langs verborgen pareltjes leiden. En vergeet niet om Cirencester te bezoeken, vaak beschouwd als het hart van de Cotswolds. Deze marktstad, ooit de tweede grootste stad in Britannia tijdens de Romeinse tijd, wordt vandaag de dag gekenmerkt door zijn prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden is de kerk van St. John the Baptist, natuurlijk in de typische gele steen. De geur die vanuit Jesse Smith de straat opwaait, trekt je naar deze bekende beenhouwerij. Jack, de slager die in zijn deurgat staat, vertelt ons trots over hun traditionele worsten van het Gloucestershire Old Spot varken. ‘Natuurlijk verkopen we ook schaap, maar onze varkens mogen er ook zijn. De Gloucestershire Old Spot vind je alleen in deze regio.’

Tijd om je wandelschoenen aan te trekken, de camper in te laden en de magie van de Cotswolds zelf te ontdekken!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer