Delft, parel van de Gouden Eeuw

Gouden tip: bezoek Delft voordat je naar de grote Vermeer-tentoonstelling gaat in Amsterdam Je leert er de leefwereld van de beroemde schilder echt kennen.

4

Waarom eerst Delft? Het is de stad waar de grote Johannes Vermeer woonde en werkte en het licht zo mooi kon lezen en neerzetten… Ga kijken in het Vermeer-centrum en leer er waarover zijn werk precies gaat, hoe hij met zijn penselen een verhaal vertelde, hoe hij licht en donker magisch wist te verzoenen.

Kortom: leer er Vermeer begrijpen. Leer er hoe de Delftenaar leefde in de 17de eeuw.  Bezoek de Nieuwe kerk waar Vermeer gedoopt werd en waar de heersers van Oranje hun laatste rustplaats hebben. Ga ook kijken waar diezelfde Oranjes vertoefden tijdens hun leven in het prinsenhof en leer er nog meer over Delft en zijn bewoners in de 17de eeuw in de mooi opgestelde tentoonstelling Het Delft van Vermeer. Topstukken van Delftse tijdgenoten van Vermeer worden getoond naast Delfts Blauw, Delftse tapijten, Delftse uitvindingen...

Kuier door de studentenstad. Ga op zoek naar Het straatje… en misschien zie je Het meisje met de parel – of een van haar nakomelingen - wel in levende lijve. Drink er een glas prima lokaal gebrouwen bier, ga er naar de markt en bekijk de kubussen die vertellen over de wonderlijke schilder die Vermeer was. Spring binnen in een van de winkels die je hun Delfts blauw verkopen, of ga naar het museum – en meteen ook de werkende fabriek - kijken waar je leert dat Delfts blauw eigenlijk zwart is.

In Delft keer je terug naar de zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw. Dan pas besef je hoe belangrijk deze kleine gezellige stad was – en nog steeds is - voor de kunstgeschiedenis. En waardeer je Vermeer nog meer. 

Lees de volledige reportage over Delft in Pasar Camper & Kamperen van maart 2023

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!