Zo wordt wandelen leuk voor kinderen

‘Nee, niet wéér wandelen, da’s saai!’ Hoe zorg je ervoor dat kinderen minstens evenveel plezier beleven aan die wandeling als jij?

1

Lekker ravotten!

Sluit een deal: ga wandelen en beloof avontuur onderweg. Deze gids op kindermaat staat bomvol info en tips over plekjes in Vlaanderen waar je in de ongerepte natuur kan ravotten. Het is een uitnodigend boek voor jong en oud: jij kan stappen en de jonkies leven zich volledig uit. Een win-winsituatie, als je het ons vraagt.

Lekker buiten van Koen Kohlbacher en Floortje Vantomme – €24.99 – Uitgegeven door Houtekiet.

We spelen een spelletje…

Onderbreek je wandeling met een spelletje: haal de speelkaarten en dobbelstenen gauw boven! In dit blikken doosje vind je ook een potlood, scorekaart en instructies om onderweg plezier te maken. Je kan voor verschillende kaart- en dobbelspellen kiezen. Het blik is erg klein, weegt amper 224 gram en kan dus met gemak mee in je rugzak.

On-The-Go Games – €9.95 – Kikkerland

Ga op schattenjacht

Maak van je wandeling een schattentocht met geocaching, een spel waarbij je verstopte schatten zoekt via GPS-coördinaten op je wandel-gps of smartphone. Waar je exact naar speurt, weet je niet. Wat je vindt, leg je altijd netjes terug voor de volgende speurder. Wil je je kroost helemaal verrassen? Maak dan zelf een schattenjacht met spulletjes die ze wél mogen houden, bijvoorbeeld met Actionbound. Wedden dat je kinderen plots actiever meestappen?

Meer info op Geocaching.com en Actionbound.com.

Mag Bazaar Botje mee?

Citytrippen met kinderen is niet evident: urenlang achter een gids aanhollen met een zeurend kind? Da’s voor niemand leuk. Met robotje Bazaar Botje kunnen jullie samen speels en lekker relax Brussel verkennen. Botje is je virtuele gids: hij leidt je rond in de stad via je smartphone en geeft onderweg zijn favoriete adresjes en leukste tips. Je kiest zelf je thema, taal en wanneer en met wie je de wandeling wilt doen.

Virtuele gids Bazaar Botje– €15 – Bazaar Trottoir.

Bucket list voor buiten

Hebben jullie al een bucket list voor buiten? Maak er een gewoonte van om tijdens elke staptocht een uitdaging aan te gaan. Knuffel een boom, rol van een berg, versier elkaars haar met bloemen, zoek kikkerdril… en laat je kind met een vette modderduim de vijftig bolletjes afvinkken op de kaart met vijftig dingen die je moet gedaan hebben voor je twaalfde. Wil jij ook meedoen? Op buitenplezier staat geen leeftijd!

Kaart ‘50 dingen die je moet doen voor je 12’ – gratis  – Natuurpunt.

https://www.natuurpunt.be/50dingen

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!