Wees camperdieven te slim af

2 minuten leestijd

Inbraak en diefstal kunnen je campervakantie behoorlijk vergallen… En achteraf blijft de angst door je hoofd spoken. Daarom een overzicht van eenvoudige én uitgebreidere voorzorgen: ook met gewone middelen kom je al een heel eind. Wees dieven en ander gespuis te slim af!

praktisch
 • Kamperen
 • Kamperen met de motorhome

9 eenvoudige tips voor preventie

Natuurlijk etaleer je beter niet welke dure apparatuur allemaal meereist. Maar bij campers ligt eigenlijk altijd alles in die ene beperkte woon/reisruimte. Wie neemt alles mee als hij ’s avonds nog een laatste rondje gaat wandelen? Als boeven jou in het vizier hebben, kunnen ze prima inschatten wat is achtergebleven in een camper. Preventie is dus belangrijk!

 1. Op een camping of drukkere camperplaats is de sociale controle groter.
 2. Parkeer op een plaats waar overzicht is. Geparkeerde vrachtwagens, struiken of bomen schermen dieven tijdens hun werk af: mijd ze dus!
 3. Parkeer zo dat je meteen kan wegrijden: neus in de rijrichting, nivelleerblokken achter de wielen, contactsleutel bij de hand. Blokkeer de cabine niet met al je vakantiebagage!
 4. De claxon van je camper werkt ook als het contact uitstaat. Hoor je inbraakgeluiden, dan is dat je alarmbel.
 5. Leg ongebruikte goederen van waarde direct uit het zicht, bijvoorbeeld in een ruimte in de vloer onder een stuk tapijt. Of in een kast in de garage of berging.
 6. Neem zo weinig mogelijk waardevolle dingen mee. Bekijk eens wat je allemaal meepakt en vraag je af of je alles wel nodig hebt. Een smartphone kan bijvoorbeeld navigeren, fotograferen, nivelleren...
 7. Hoef je al je dure fotoapparatuur wel mee te slepen? Met een smartphone maak je ook mooie vakantiefoto’s! Zet foto’s meteen in de Cloud: als die telefoon dan gestolen wordt, heb je wél nog je herinneringen.
 8. Vervang je laptop door een tablet: die weegt minder en kan makkelijker mee dan een laptop. Op een tablet kan je filmpjes regisseren, e-boeken lezen, e-mail verzenden, dagboeken schrijven…
 9. Gebruik een stevig gemonteerde autokluis.

 

Meer preventieve maatregelen vind je op www.belgium.be (Kies Justitie -> Veiligheid).

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer