Mag ik nog met M+S-banden in Frankrijk rijden?

1 minuut leestijd

De nieuwe Franse ‘loi montagne’ verplicht sinds 1 november jl. (tot 31 maart) het gebruik van winterbanden (op trekkers) in bepaalde gebieden.

Helpdesk
  • Kamperen

Ga je tijdens de wintermaanden kamperen in Frankrijk? Sinds 1 november 2021 is de zogenaamde ‘bergwet’ van kracht en dus ook verplicht gebruik van winterbanden. Die bergwet mag je gerust ruim interpreteren. In de Alpen, Pyreneeën, Centraal Massief, Jura en Vogezen moeten tenminste twee van de aangedreven wielen voorzien zijn van winterbanden (met M+S-, M.S- of M&S-aanduiding), sneeuwkettingen of sneeuwsokken. Sneewsok zeg je? Dat is een relatief nieuw begrip. Het is een omhulsel van een zeer sterk textiel dat perfect rond het wiel van de auto of camper past. Het zou iets makkelijker en gebruiksvriendelijker zijn in gebruik dan sneeuwkettingen.

 

Als er geen ‘Alpine symbool’ op de banden staat, zijn dat officieel geen winterbanden. Het M+S-symbool is enkel een informatieve indicatie door de fabrikant om aan te duiden dat de banden goed bruikbaar zijn op modderige wegen en in sneeuw, maar deze banden voldoen daarom niet noodzakelijk aan de wettelijke vereisten. Al worden tot november 2024 banden met enkel het M+S-symbool als winterbanden getolereerd.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Wetgeving
Wonen in een camper
Wetgeving
Rijverboden Duitsland
Wetgeving
Fietsen op de trekhaak
Wetgeving
Wegentol in Noorwegen
Wetgeving
Goed voor het milieu
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer