10 dingen om te doen in de kerstvakantie in Antwerpen

3 minuten leestijd

Op zoek naar leuke en interessante activiteiten in de kerstvakantie? Pasar helpt je op weg met deze tips voor een uitje in Antwerpen.

actua
 • Uitstappen en vakanties
 1. Trollenwandeling in De Schorre  (Boom) 
   
  Zeven reuzengrote trollen - sommigen druk bezig, anderen aan het uitblazen van het harde werk – wonen sinds 2019 in De Schorre, buiten de gebaande wandelpaden en verscholen in de natuur. 
   
  https://www.deschorre.be/ 

 2. Beeld in de stad (Antwerpen)  

  Warre Borgmans leidt je rond langs 18 beelden in de stad. Langs legendarische schilders, krijgshaftige godinnen, rijzige kwelgeesten en spiernaakte helden. 
   
  https://www.middelheimmuseum.be/nl/pagina/beeld-de-stad 
 3. Streetart spotten in Antwerpen (Antwerpen)  
   
  Ook in Antwerpen valt heel wat street art te bewonderen. Op de website streetartantwerp.com vind je alle werken terug op een handige kaart, met extra informatie en verschillende wandelroutes die je kan downloaden.

  http://www.streetartantwerp.com 

 4. Hertelijke wandelingen (Turnhout) 
   
  Pasar Turnhout en Toerisme Turnhout stippelden in het groene noorden van Turnhout een paar hertelijke wandelingen uit, helemaal volledig corona- en bubbelproof. Gezelschappen met kinderen kiezen het best de route van 4,5 kilometer met geïntegreerde zoektocht. Wie graag stevig stapt, kan kiezen tussen de routes van 8,5 of 15 kilometer. 
   
  https://www.pasar.be/activiteit/wandelen/hertelijke-wandelingen-turnhout 

 5. Verken de Hobokense Polder (Hoboken)
   
  Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie ligt de Hobokense Polder: een natuurgebied in Antwerpen Stad met o.a. Galloway-runderen (fluffy koeien) als bewoners. Tip: ontleen een gratis rugzakje voor een leuke doe-wandeling met mascotte Whoppie. 
   
  https://www.pasar.be/hobokense-polder 

 6. Spookstad Doel (Doel)
   
  Het verhaal van het dorpje Doel is bekend. De verlaten huizen en talrijke muurschilderingen in de schaduw van de bekende kerncentrale bezorgden Doel de naam spookstad, maar sinds enkele jaren groeit de bevolking van het dorp opnieuw aan. Vanop de dijk kan je uren kijken naar schepen die de haven van Antwerpen in- of uitvaren. 

 7. Expeditie Geel (Geel)
   
  Expeditie Geel is een boeiend stadsspel voor groot en klein, waarbij je met behulp van een GPS-toestel naar mysterieuze plekken in het centrum van Geel wordt geloodst. Op iedere plek ontmoet je een Gelenaar die zijn of haar verhaal vertelt. Aan de hand van raadsels en coördinaten wordt jouw route bepaald. Kies je de juiste locaties? Dan ontdek je op het einde van de tocht de schatkist met daarin het geheim van Geel! 
   
  https://www.visit-geel.be/expeditie-geel  

 8. Grave Ravenpad (Ravels) 
   
  Het Grave Ravenpad is een wandel- en speelparcours voor families met baby’s, peuters en kleuters in het Gewestbos in Ravels. Het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje, geschreven door collectief MOOS en geïnspireerd op oude Kempense volksverhalen, leidt je door het bos tot bij een heel bijzonder babydiertje. 
   
  https://graveraven.be/  

 9. De schat van Koningin Winter (Edegem)
   
  Beleef een verhaal vol verbeelding in het Fort van Edegem en doe onderweg ludieke opdrachtjes samen met je gezin om de schat van Koningin Winter terug te vinden. 
   
  http://www.deproefkonijnen.be/producties.html  

 10. Kunstwandeling To Be Antwerp (Antwerpen)
   
  Vijfendertig kunst- en culturele locaties in de Theaterbuurt van Antwerpen organiseren voor de vijfde keer de kunstroute To Be Antwerp, en presenteren werk van pas afgestudeerde masters van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. 
   
  http://www.tobeantwerp.com/locations/ 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer