10 dingen om te doen in de kerstvakantie in Oost-Vlaanderen

Op zoek naar leuke en interessante activiteiten in de kerstvakantie? Pasar helpt je op weg met deze tips voor een uitje in Oost-Vlaanderen.

  1. Maak kennis met Paardenkracht (Dendermonde)

    Het Ros Beiaard, de trots van Dendermonde vormt de inspiratie voor het unieke streetartproject 'Paardenkracht'. 11 grote paardenhoofden staan verspreid over de historische binnenstad. Met kleine kinderen kan je nadien ook terecht op het gloednieuwe Tikipad, een leuke, speelse wandeling van ongeveer 600m die start aan het grote bord aan de speeltuin naast zwembad . 

    https://www.toerismedendermonde.be/paardenkracht  
    https://www.dendermonde.be/tikipad 

  2. Wandel tussen de pagina’s van Kluger Hans (Gent)

    Het nieuwste nummer van het literaire tijdschrift Kluger Hans ontdek je niet alleen op papier maar ook in de straten van Gent. In boekhandel Paard van Troje kan je een wandelroute (én een exemplaar van het tijdschrift) oppikken: die leidt je langs posters met QR-codes, die je laten binnengluren tussen de pagina's. 

    https://www.klugerhans.net/evenementen/literaire-schurft-algoritmes/ 

  3. Bosplezier in de Serskampse Beek (Serskamp) 

    De Vallei van de Serskampse Beek strekt zich uit over het grondgebied van Wetteren (Serskamp) en Wichelen en Lede. Deze wandeling gaat door een gevarieerd landschap van bossen, akkers, graslanden, heiderestanten en poelen met amfibieën. Blikvanger is een vlonderpad van 300 meter. Het bos 

    Bekijk de route op https://www.pasar.be/door-de-vallei-van-de-serskampse-beek 

  4. Verbeke Foundation (Kemzeke) 

    Wie de Expressweg tussen Antwerpen en Gent wel een keer neemt, heeft ongetwijfeld de oude treinwagons in Kemzeke al opgemerkt. Verbeke Foundation beheert de kunstverzameling van Vlaamse Waaslandse verzamelaar Geert Verbeke. Er wordt moderne en hedendaagse kunst geëxposeerd. 

    https://verbekefoundation.com/ 

  5. Blotevoetenpad in de Gentbrugse Meersen (Gentbrugge) 

    De wandelingen in de Gentbrugse Meersen zijn niet alleen buggy- maar ook heel kindvriendelijk. Onderweg kom je immers diverse speeltuinen tegen en het blotevoetenpad prikkelt niet alleen de nieuwsgierigheid, maar ook de voetjes van de kinderen. 

    https://stad.gent/nl/groen-milieu/parken/wandelen-en-fietsen-het-groen/wandelen-en-naar-de-gentbrugse-meersen 

  6. Kunst op straat (Gent) 

    De stad Gent is rijk aan muurschilderingen. Op de website van de stad vind je een overzichtje van de belangrijkste werken. Download de kaart en ga zelf op ontdekking in de Arteveldestad. 

    https://cultuur.stad.gent/nl/street-art 

  7. Natuurschoon in de Damvallei (Destelbergen) 

    De gemeente Destelbergen en Natuurpunt Damvallei nodigen je uit om, van 31 oktober tot en met de kerstvakantie, langs een uitgestippeld parcours te genieten van de mooiste foto's uit het natuurgebied. 

    http://www.damvallei.be/index.php/9-damvallei/56-fototentoonstelling-in-de-damvallei 

  8. Gent geeft licht (Gent) 

    Dankzij het bekroonde Lichtplan is Gent het hele jaar door een aanrader om na zonsondergang te verkennen. Dankzij de kerstverlichting is de sfeer rond deze periode extra magisch. Een van de blikvangers is de grote lichtgevende draak aan de Gras- en Korenlei.

    https://visit.gent.be/nl/agenda/sfeervolle-eindejaarsverlichting 

  9. Maak kennis met wereldkunstenaar Gustave Van de Woestyne (Gent)

    De in Gent geboren expressionist Gustave Van de Woestyne exposeerde destijds over heel het land en zijn werk belandde zelfs in Londen en Venetië. Het Museum voor Schone Kunsten in Gent heeft de voorbije jaren een indrukwekkend deel van zijn oeuvre weten te verzamelen en brengt dat nu samen in één expo. 

    https://www.mskgent.be/nl/tentoonstellingen/gustave-van-de-woestyne 

  10. Provinciaal Domein Puyenbroeck (Wachtebeke)  

    Van heuvels rollen, spelen in het gras of in de wilgenhutten, met de voeten in het water en in het zand. Het speelbos is de ideale plaats om te ravotten. De vroegere bloementuin werd omgetoverd tot een open ruimte voor spel en natuurbeleving met een berg als centrale plek.

    https://www.puyenbroeck.be 

4

Word lid van Pasar en ontvang elke maand tips voor trips

Pasar-magazine, dat is tien keer per jaar tonnen inspiratie in je bus om nog meer te genieten van je vrije tijd: de leukste tips voor trips, de mooiste wandel- en fietsroutes in België en gevarieerde reisreportages die je doen dromen van je volgende reis. 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!