10 dingen om te doen in de kerstvakantie in West-Vlaanderen

Op zoek naar leuke en interessante activiteiten in de kerstvakantie? Pasar helpt je op weg met deze tips voor een uitje in West-Vlaanderen.

 1. The Crystal Ship (Oostende) 
   
  In 2016 ging The Crystal Ship voor het eerst in Oostende voor anker. Sindsdien heeft het kunstenfestival de badstad omgetoverd in de grootste openluchtgalerie van België, met de hulp van tientallen gevierde street artists. 
   
  https://thecrystalship.org/nl/homepage-nederlands/ 

 2. Avonturenpad in Zonnebeke (Zonnebeke) 

  Een Avonturenpad van 1,9 km lang laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke op een leuke manier ontdekken.  Stapstammen, wandelbrugjes en touwstructuren brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform ofwel nest van waaruit je een overzicht hebt over de omgeving. Recreatieve graszones, water in de vorm van vijvers en kreken, loof- en naaldbossen en landbouwgronden dragen met hun rijke fauna en flora bij aan de natuurbeleving. 
   
  https://www.toerismewesthoek.be/nl/doen/avonturenpad 
 3. Winterlicht (Diksmuide) 
   
  Langs een sfeervol verlicht parcours van twee kilometer snuif je winterse gezelligheid op in een magisch Diksmuide. Laat je leiden door het licht en verbazen door de pracht van de binnenstad. 
   
  https://www.bezoekdiksmuide.be/winterlicht 

 4. De Kerstslaper (Veurne)
   
  De Kerstslaper, een uniek Veurns Kerstverhaal is vanaf 11 december tot eind januari te lezen op 14 panelen verspreid over het stadscentrum. Stap met jouw gezinsbubbel het traject van 2 kilometer af, lees het volledige verhaal geschreven door Onno van Gelder Jr. en maak kennis met de bijhorende illustraties van Roland De Winter. 
   
  https://www.veurne.be/nl/veurns-kerstverhaal 

 5. Zoeken met het hele gezin in de Leiestreek 

  Blob en zijn vriendjes nemen je mee door de mooiste groene plekjes van de Leiestreek. Onderweg leer je spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. Zo combineer je natuur met dolle pret. Ideaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar. 
   
  https://www.toerisme-leiestreek.be/nl/blob 
 6. Streetartwandeling (Roeselare)
   
  Ontdek het urban life van Roeselare. De magnetische kracht van street art vind je op de meest verrassende plekjes in de stad. Street art-kunstenaars uit heel Europa lieten hun creativiteit de vrije loop en transformeerden oude gebouwen en grijze wijken tot hippe hotspots. 
   
  https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/bezienswaardigheden/street-art 
  https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/wandelen-en-fietsen/streetartwandeling 

 7. Op bezoek bij Ensor (Oostende)

  Het vernieuwde James Ensorhuis was nog nog niet zo lang open en het moest alweer sluiten door het c-woord. Nu staan de deuren open van de plek waar Ensor tot aan zijn dood woonde en werkte. Door de uitbreiding en de restauratie is het huis nu dé plek om een van de meest mysterieuze Belgische kunstenaars ooit te leren kennen.  

  https://www.ensorstad.be/nl

 8. Kasteel Beauvoorde (Veurne)

  Kasteel Beauvoorde in Veurne is een unieke erfgoedparel waar jong en oud heel wat kunnen beleven. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark. Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. 
   
  https://www.kasteelbeauvoorde.be/ 
 9. In Flanders Fields (Ieper)

  Het In Flanders Fields museum is meer dan een museum. Het is een meeslepende belevenis, een interactief museum dat je meeneemt naar Ieper en de Westhoek, naar een van de donkerste periodes uit de menselijke geschiedenis: '14-'18, de Groote Oorlog, "the war to end all wars". Het is een streekgebonden én universeel museum  met persoonlijke getuigenissen van gewone mannen en vrouwen. 
   
  https://www.inflandersfields.be/ 
 10. Speuren in de bossen van de Westhoek 

   Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht aan mama's, papa's met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek! 

  https://verhalenvooronderweg.weebly.com/om-te-speuren.html
  https://www.facebook.com/Speuren-in-het-bos-390862064318839/ 
4

Word lid van Pasar en ontvang elke maand tips voor trips

Pasar-magazine, dat is tien keer per jaar tonnen inspiratie in je bus om nog meer te genieten van je vrije tijd: de leukste tips voor trips, de mooiste wandel- en fietsroutes in België en gevarieerde reisreportages die je doen dromen van je volgende reis. 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!