10 dingen om te doen in de kerstvakantie in West-Vlaanderen

3 minuten leestijd

Op zoek naar leuke en interessante activiteiten in de kerstvakantie? Pasar helpt je op weg met deze tips voor een uitje in West-Vlaanderen.

actua
 • Uitstappen en vakanties
 1. The Crystal Ship (Oostende) 
   
  In 2016 ging The Crystal Ship voor het eerst in Oostende voor anker. Sindsdien heeft het kunstenfestival de badstad omgetoverd in de grootste openluchtgalerie van België, met de hulp van tientallen gevierde street artists. 
   
  https://thecrystalship.org/nl/homepage-nederlands/ 

 2. Avonturenpad in Zonnebeke (Zonnebeke) 

  Een Avonturenpad van 1,9 km lang laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke op een leuke manier ontdekken.  Stapstammen, wandelbrugjes en touwstructuren brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform ofwel nest van waaruit je een overzicht hebt over de omgeving. Recreatieve graszones, water in de vorm van vijvers en kreken, loof- en naaldbossen en landbouwgronden dragen met hun rijke fauna en flora bij aan de natuurbeleving. 
   
  https://www.toerismewesthoek.be/nl/doen/avonturenpad 
 3. Winterlicht (Diksmuide) 
   
  Langs een sfeervol verlicht parcours van twee kilometer snuif je winterse gezelligheid op in een magisch Diksmuide. Laat je leiden door het licht en verbazen door de pracht van de binnenstad. 
   
  https://www.bezoekdiksmuide.be/winterlicht 

 4. De Kerstslaper (Veurne)
   
  De Kerstslaper, een uniek Veurns Kerstverhaal is vanaf 11 december tot eind januari te lezen op 14 panelen verspreid over het stadscentrum. Stap met jouw gezinsbubbel het traject van 2 kilometer af, lees het volledige verhaal geschreven door Onno van Gelder Jr. en maak kennis met de bijhorende illustraties van Roland De Winter. 
   
  https://www.veurne.be/nl/veurns-kerstverhaal 

 5. Zoeken met het hele gezin in de Leiestreek 

  Blob en zijn vriendjes nemen je mee door de mooiste groene plekjes van de Leiestreek. Onderweg leer je spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. Zo combineer je natuur met dolle pret. Ideaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar. 
   
  https://www.toerisme-leiestreek.be/nl/blob 
 6. Streetartwandeling (Roeselare)
   
  Ontdek het urban life van Roeselare. De magnetische kracht van street art vind je op de meest verrassende plekjes in de stad. Street art-kunstenaars uit heel Europa lieten hun creativiteit de vrije loop en transformeerden oude gebouwen en grijze wijken tot hippe hotspots. 
   
  https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/bezienswaardigheden/street-art 
  https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/wandelen-en-fietsen/streetartwandeling 

 7. Op bezoek bij Ensor (Oostende)

  Het vernieuwde James Ensorhuis was nog nog niet zo lang open en het moest alweer sluiten door het c-woord. Nu staan de deuren open van de plek waar Ensor tot aan zijn dood woonde en werkte. Door de uitbreiding en de restauratie is het huis nu dé plek om een van de meest mysterieuze Belgische kunstenaars ooit te leren kennen.  

  https://www.ensorstad.be/nl

 8. Kasteel Beauvoorde (Veurne)

  Kasteel Beauvoorde in Veurne is een unieke erfgoedparel waar jong en oud heel wat kunnen beleven. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark. Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. 
   
  https://www.kasteelbeauvoorde.be/ 
 9. In Flanders Fields (Ieper)

  Het In Flanders Fields museum is meer dan een museum. Het is een meeslepende belevenis, een interactief museum dat je meeneemt naar Ieper en de Westhoek, naar een van de donkerste periodes uit de menselijke geschiedenis: '14-'18, de Groote Oorlog, "the war to end all wars". Het is een streekgebonden én universeel museum  met persoonlijke getuigenissen van gewone mannen en vrouwen. 
   
  https://www.inflandersfields.be/ 
 10. Speuren in de bossen van de Westhoek 

   Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht aan mama's, papa's met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek! 

  https://verhalenvooronderweg.weebly.com/om-te-speuren.html
  https://www.facebook.com/Speuren-in-het-bos-390862064318839/ 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer