10 tips voor een budgetvriendelijke reis naar IJsland

1 minuut leestijd

Pasar-reporter Kelly Mortelmans en fotograaf Roel Willems droomden al jaren van een rondreis door IJsland, maar zonder hiervoor al te diep in de buidel te moeten tasten. Kan je de highlights van IJsland budgetvriendelijk bezoeken? 

praktisch
 • Uitstappen en vakanties

Reporter Kelly deelt hoe zij haar IJslandtrip betaalbaar hield: 

 1.  Boek tijdig je vlucht. 
 1.  Kies betaalbaar vervoer, indien mogelijk inclusief kampeermateriaal. 
 1.  Kamperen is het goedkoopst, zeker met de Campingcard. 
 1.  Scoor achtergelaten materiaal en etenswaren op de stadscamping in Reykjavik. 
 1.  Doe inkopen in Reykjavik en kies voor Bonus-supermarkten. 
 1.  Geniet van gratis natuurschoon. 
 1.  Let op met betaalparkings, aan Nationaal Park Skaftafell en de Seljalandsfoss loont het de moeite een beetje verder te parkeren, anders betaal je voor een stop algauw 5 euro. Bij Thingvellir is P3 gratis, de andere parkings zijn betalend. 
 1.  Neem een hervulbare fles mee, kraanwater is lekker en gratis. 
 1.  Kook je eigen potje. Als je toch uit eten gaat, bestel dan zeker geen alcoholische drankjes maar kies voor gratis kraanwater, dat kan je in elk restaurant naar believen nemen. 
 1.  De Blue Lagoon voor jou te duur? Op tal van plaatsen, zoals bijvoorbeeld Landmannalaugar, baad je gratis in het warme water. De kans op bacteriën in het water moet je dan wel voor lief nemen. 

 

Lees het reisverslag van Kelly

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer