48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van!

Vakanties zijn een aaneenschakeling van geluksmomenten. Er is geen betere plek om dat te ervaren dan de Achterhoek, in het oosten van Nederland, op nog geen twee uur rijden van de Belgische grens. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio.

4

Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Maar deze streek heeft nog meer te bieden. De rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je ‘bucketlist’ wilt toevoegen!

De paden op

Wanneer je aankomt in de Achterhoek, valt het meteen op. Na elke bocht word je verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je wandelt van bos naar weilanden, en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Voor meer dan 400 fiets- en wan-delroutes kijk je op achterhoek.nl/routes of download je de Achterhoek Routes-app.

Culinair genieten

Na een heerlijke wandeling, schuif je aan voor een culinair wildarrangement. Elk jaar slaan de vele restaurants en hotels in de Achterhoek de handen in elkaar om de wildliefhebber in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Op wildetenindeachterhoek.nl vind je meer dan 60 arrangementen voor één of meerdere dagen. Na het diner stap je moe en voldaan je royaal opgemaakte bed in.

30 musea om uit te kiezen

Na het ontbijt is het tijd om de regio in te trekken voor een bezoek aan één van de prachtige musea vol toonaangevende kunst en historisch erfgoed. Bewonder schilderkunst van Piet Mondriaan en Carel Willink, wereldberoemde glaskunst van René Lalique, archeologische vondsten en prachtige kastelen: dit is maar een greep uit de schatten die de Achterhoek te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur.

musea-achterhoek.nl

En dan...

is er nog alle tijd om te genieten van een heerlijke lunch, een bezoek te brengen aan één van de kastelen en landgoederen, wijn te proeven bij een Achterhoekse wijn-gaard, of de historische stadjes en Hanzesteden te verkennen. Kijk op achterhoek.nl voor meer inspiratie.

Routetip!

Ontdek de nieuwe 10 street art locaties van de Art Silo Tour. Unieke verhalen uit de Achterhoek zijn op schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken.

Op www.achterhoek.nl/herfst vind je nog meer tips en arrangementen voor een nacht of weekend weg.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!