48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van!

2 minuten leestijd

Vakanties zijn een aaneenschakeling van geluksmomenten. Er is geen betere plek om dat te ervaren dan de Achterhoek, in het oosten van Nederland, op nog geen twee uur rijden van de Belgische grens. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio. 

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Maar deze streek heeft nog meer te bieden. De rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je ‘bucketlist’ wilt toevoegen!

De paden op

Wanneer je aankomt in de Achterhoek, valt het meteen op. Na elke bocht word je verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je wandelt van bos naar weilanden, en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Voor meer dan 400 fiets- en wan-delroutes kijk je op achterhoek.nl/routes of download je de Achterhoek Routes-app.

Culinair genieten

Na een heerlijke wandeling, schuif je aan voor een culinair wildarrangement. Elk jaar slaan de vele restaurants en hotels in de Achterhoek de handen in elkaar om de wildliefhebber in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Op wildetenindeachterhoek.nl vind je meer dan 60 arrangementen voor één of meerdere dagen. Na het diner stap je moe en voldaan je royaal opgemaakte bed in.

30 musea om uit te kiezen

Na het ontbijt is het tijd om de regio in te trekken voor een bezoek aan één van de prachtige musea vol toonaangevende kunst en historisch erfgoed. Bewonder schilderkunst van Piet Mondriaan en Carel Willink, wereldberoemde glaskunst van René Lalique, archeologische vondsten en prachtige kastelen: dit is maar een greep uit de schatten die de Achterhoek te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur.

musea-achterhoek.nl

En dan...

is er nog alle tijd om te genieten van een heerlijke lunch, een bezoek te brengen aan één van de kastelen en landgoederen, wijn te proeven bij een Achterhoekse wijn-gaard, of de historische stadjes en Hanzesteden te verkennen. Kijk op achterhoek.nl voor meer inspiratie.

Routetip!

Ontdek de nieuwe 10 street art locaties van de Art Silo Tour. Unieke verhalen uit de Achterhoek zijn op schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken.

Op www.achterhoek.nl/herfst vind je nog meer tips en arrangementen voor een nacht of weekend weg.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer