5 binnenpretjes met de kids

3 minuten leestijd

Je droomde van een witte kerst, maar het werd een gure, natte kerstvakantie? Pasar-reporter Gert Corremans selecteerde vijf expo’s en events waar je (klein)kinderen originele binnenpret beleven.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Brussel: naar het Hoge Noorden

Spirit of the North wekt je witte kerst virtueel tot leven in de Hortagalerij. Anderhalf uur lang volg je een indoor parcours met videomapping, virtual reality en interactieve attracties. Gooi met hoogtechnologische sneeuwballen, beleef winters glijplezier op de rodelbaan en laat je overweldigen door een klank- en lichtshow met een speciaal gecomponeerde soundtrack. Je poolreis eindigt in het huis van de Kerstman of, voor de (groot)ouders, met oesters en bubbels in de Igloo-bar.

Tot 8 januari, tickets op https://spiritofthenorthexperience.com/brussels/nl/

Antwerpen: thuis in het museum

Wat is thuis? Je huis, je gezin en geliefden, de plek waar je opgroeide? Op Iemand thuis?, de nieuwe familie-expo in het MAS, mag je aankloppen bij Antwerpse gezinnen. Samen met theatergezelschap Studio ORKA bouwden ze een speelse expo over het thuisgevoel. Stukken uit de museumcollectie en getuigenissen van families laten je stilstaan bij wat thuis kan betekenen. Ook grappige personages zoals de rioolkrokodil en het pratende servies delen hun kijk op de zaak. Bij de doe-stations kunnen de kinderen knutselen, liedjes beluisteren en… op de muur tekenen. Mogen ze dat thuis ook?

Semi-permanent, https://mas.be/nl/iemand-thuis

Hasselt: in het hol van de wolf

Op de expo Wolf! heeft niet alleen oma lange oren. Wolven sluipen er rond in al hun gedaanten, van aaibaar tot angstaanjagend, en gelukkig vooral op papier. Bekende illustratoren en nieuwe talenten laten de dieren jagen, grommen, huilen en hijgen op affiches en posters en in prentenboeken, sprookjes en graphic novels. Villa Verbeelding maakte er een belevenis van voor jong en oud, met spelletjes en creatieve opdrachten voor de kinderen. Sasha, de 100 jaar oude opgezette wolf, verwelkomt je zo vriendelijk als hij kan op de expo.

Tot 4 juni, www.villaverbeelding.be

Gent: grapjes van ridder Deprez

Winterwonderkasteel hijst het machtige Gravensteen in een hartverwarmende kerstmantel. Lichtjes schitteren, haardvuren knisperen, feestmuziek weerklinkt. Verken ridderzalen, wenteltrappen en kantelen en luister naar de grappige vertellingen van Wouter Deprez. Op de donjon kijk je uit over de verlichte Gentse binnenstad. Kinderen tot 12 jaar trekken op zoektocht in de burcht. Missie volbracht? Dan mag je de beloning ophalen in de shop. Warm je tot slot op met een kerstdrankje in de tijdelijke winterbar in de middeleeuwse stallingen.

Tot 8 januari, https://historischehuizen.stad.gent/nl/gravensteen/bezoek/winterwonderkasteel-2022

Oostende: rondspokende architect

De Geest van Gaston spookt twee weken lang rond bij De Grote Post. Gaston is Gaston Eysselinck, de architect van het iconische postgebouw waar het cultuurhuis zich tien jaar geleden vestigde. Om die verjaardag te vieren, stippelden het collectief GHOST, regisseur Tom Ternest en videoartiest Thelooca een spannend interactief parcours uit. Soundscapes, videoprojecties en live-interventies laten je alle hoeken van het cultuurhuis zien. Zestig Oostendenaars vertolken kleine en grote verhalen uit de geschiedenis van het gebouw. Het parcours is bedoeld als een totaalkunstwerk voor het hele gezin, waarin je zelf ook een rol kan spelen. Je inkomticket levert zelfs een non-fungible token op, dat je digitaal mede-eigenaar maakt van het kunstwerk.

Tot 30 december, https://www.degrotepost.be/agenda/3112/Ghost_Tom_Ternest_De_Grote_Post/De_Geest_van_Gaston

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer