5x Rolstoelpaden

2 minuten leestijd

Iedereen heeft recht op een zorgeloze uitstap. Voor iemand in een rolstoel is dat niet altijd vanzelfsprekend. Zelfs een toiletbezoek kan voor hoofdbrekens zorgen. Wij weten waarheen.  

Tekst Marijn Follebout

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Verbind de knopen aan de kust

Stippel je eigen wandeling uit op dekust.be
Het wandelnetwerk langs de 67 kilometer lange kustlijn toont met kleuren duidelijk aan welke paden toegankelijk zijn. We maken de oefening vanaf bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort en volgen knooppunten 1 – 98 – 88 – 86 – 84 – 83 – 76 – 77 – 78 – 81 – 91 – 92 – 94 – 97 – 88 – 98 – 1 voor een 10,5 kilometer lange wandeling door de badplaats. Genieten!

Tot op het terras van het MAS

Info: visitantwerpen.be
De toegankelijke route van Antwerpen is zo populair dat ze hun gratis folders niet snel genoeg kunnen herdrukken. Er zijn twee routes, 3 km vanaf het station en 3,5 km vanaf de Grote Markt. Ze laten je alle hoogtepunten van de stad zien langs veilige oversteekplaatsen en toegankelijke toiletten. Zelfs het panoramaterras van het MAS is bereikbaar met de rolstoel.

Reuzenroute in Ath

Ontdek alle 14 wandelingen op www.handicapinternational.be
Handicap International stelde dit voorjaar 14 wandelingen verspreid over België samen. In Ath, de stad aan de Dender, kan je de Reuzenroute (4 km) volgen. Je vertrekt aan de dienst Toerisme, waar zich ook het Reuzenhuis bevindt, en trekt langs indrukwekkende monumenten, eeuwenoud erfgoed en het rustige jaagpad van de Dender.

Tochtjes langs de Maas in Dilsen Stokkem

Ontdek alle routes van RivierPark Maasvallei op www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/andersvaliden
Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem is perfect toegankelijk. Je vindt er een Maas- en vlechtwerkmuseum en een restaurant met aangepast toilet. Van hieruit is de groene wandellus (2,5 km) door natuurgebied Negenoord een aanrader. Onderweg geniet je van het uitzicht op de bloemrijke Maasdijk.

Elektrisch door stiltegebied in Geraardsbergen

Ontdek alle routes op routen.be
Toerisme Oost-Vlaanderen ontwikkelde naast wandelroutes ook fietsroutes voor mensen met een beperking. Immers, met een elektrische rolstoel kan je bergen verzetten. De Gavers-fietsroute (13,1 km) start in het gelijknamige provinciedomein nabij Geraardsbergen en volgt knooppunten 74 – 73 – 70 – 69 – 66 – 67 – 74. De route doet het stiltegebied Dender – Mark aan.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer