Citytrips met een hart voor design

Onze citytripspecial staat al vol boeiende bestemmingen, maar we doen er graag nog drie originele steden bij. Leuke extra: in elk van de drie steden ging onlangs een nieuw museum open.

4

Dundee: Gebouw geïnspireerd op de Schotse kliffen

Of je nu sterren wil kijken, gefascineerd bent door historische schepen of houdt van stevig uitwaaien en nadien een pint en traditionele muziek: Dundee heeft wat voor iedereen. Dat Lonely Planet de stad in de ‘Best in Europe’-lijst van 2018 zette en Unesco haar tot City of Design kroonde, heeft ook veel te maken met het pas geopende V&A-museum. Het filiaal van het Londense Victoria & Albert toont in de permanente opstelling mode, meubels, videogames, architectuur en alle andere vormen van inspirerend Schots ontwerp. Het magnifieke gebouw is ontworpen door een Japanse architect die zich voor de vorm liet inspireren door de Schotse kliffen. Tot 24 februari loopt de fascinerende openingstentoonstelling over de grandeur van de oceaanstomers. Snel het water over om dat te zien dus.

www.vam.ac.uk/dundee

Roubaix: Museum in een oud zwembad

Helemaal nieuw is het niet, maar na een sluiting van zes maanden is La Piscine wel een pak groter geworden. Het museum dankt zijn naam aan het prachtige art-decozwembad waarin het huist en presenteert toegepaste en schone kunsten uit de 19de en 20ste eeuw op een verrassende manier. Nieuw zijn de tijdelijke tentoonstellingen (Picasso, Giacometti) en de ruimtes gewijd aan hedendaagse beeldhouwkunst en de geschiedenis van de stad. Bezoek in Roubaix ook La Manufacture, waar verteld wordt hoe de stad een van de eerste textielcentra van de wereld werd, Villa Cavrois-Croix, een van de beroemdste voorbeelden van moderne Franse architectuur, of kruip in de huid van een prof en krijg een initiatie op de wielerpiste. Mag het nog meer zijn? Met de metro sta je zo in Lille, Tourcoing en Villeneuve-d’Ascq waar nog heel wat cultuur valt te ontdekken.

www.roubaix-lapiscine.com

Toulouse: Culturele site op de plaats van een luchthaven

In december is het 100 jaar geleden dat de eerste Aéropostale-vlucht van Toulouse naar Barcelona vloog. Die mijlpaal wordt groots gevierd met de opening van La Piste des Géants. Op de plaats van de historische luchthaven kwam een culturele site met onder andere een museum over de luchtvaartpioniers en een tentoonstellingshal met 150 mechanische kunstwerken. Voor wie ze graag ziet vliegen, is er in de stad ook Aeroscopia, een museum over vliegtuigbouw, en je kan zelfs de assemblagelijn van Airbus gaan bekijken. En dan is er nog Cité de l’Espace, een themapark over de ruimtevaart waar je in een Ariane-raket kruipt of een ruimtestation bezoekt. Moet het nog gezegd worden dat Toulouse de hoofdstad van de luchtvaart is?

www.toulouse-tourisme.com

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!