Dagje plezier in volle natuur

2 minuten leestijd

Op zondag zoeken we graag groene oorden op. Een ‘landschaps’park is de overtreffende trap van een ‘pret’park voor wandelaars en fietsers. We hebben vijf argumenten klaar om je hiervan te overtuigen.

reportage
  • Uitstappen en vakanties
  • Wandelen

Gezinnen boven in landschapspark Bulskampveld

Het wandelnetwerk telt 150 kilometer aan wandelwegen. De term ‘bosbad’ mag je in dit uitgestrekte groendomein verspreid over West- en Oost-Vlaanderen gerust letterlijk nemen. Onlangs openden vijf avontuurlijke wandellusjes van 2 à 3 km vol spelprikkels en speelnatuur. Op elk instappunt vind je leuke speelpleinen en onderweg kom je gegarandeerd langs een hoeveproducent met heerlijk vers roomijs.
Info: www.brugseommeland.be

Modderbadje in landschapspark Drongengoed

Monniken bebosten dit ooit woeste heidegebied. Nu ontdek je het uitgestrekte gevarieerde landschap via het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen. Op sommige plekken waan je je in de Hoge Venen. Blijf op de knuppelpaden, anders krijgt de modder je in zijn greep. De meeste activiteiten concentreren zich rond de oude abdijhoeve met een tentoonstelling, gezellig café en kruidentuin. Kinderen verkennen het bos van hieruit via het kabouterpad.
Info: www.drongengoed.be

De forten van landschapspark Zuidrand

Om de open ruimte tussen de woonkernen te bewaren, verenigden negen gemeenten ten zuiden van Antwerpen zich in één landschapspark. De regio bestaat vooral uit beekvalleien, wat vroeger vaak tot overstromingen leidde, en mooie natuurgebieden rond erfgoedparels. Zo heb je de Brialmontforten in Borsbeek, Edegem en Mortsel waar je prachtig kan wandelen en fietsen. In Borsbeek ligt een mini-wandelnetwerk.
Info: www.toerismezuidrand.be

Kilometers aan bossen in landschapspark De Merode

Het vroegere jachtgebied van de machtige adellijke familie De Merode ligt op de wip tussen de Kempen en het Hageland. Wandelnetwerk De Merode trekt dwars door het bosrijke gebied. Een mooie wandeling is van aan het Bosmuseum in natuurgebied Gerhagen (Tessenderlo), waar je ook de VVV-toren kan beklimmen, tot aan de abdij van Averbode met zijn bezoekerscentrum Het Moment. Van vlak naar heuvelachtig.
Info: www.toerismevlaamsbrabant.be

De moerassen van het landschapspark van de Oostelijke Jeker

Net ten oosten van Tongeren ligt een fascinerende moeraswereld rond de Jeker. Het grootste gebied is De Kevie waar Konikpaarden en Gallowayrunderen de wacht houden. Vier bewegwijzerde wandelroutes loodsen je langs verlaten riet- en hooilanden, door dichte bossen en over moerassen. Hier valt vooral de stilte op die enkel wordt doorbroken door het gezang van de vele vogels die er nesten.
Info: www.dekevie.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer