Dé lentebestemming: de Betuwe

Als de fruitbomen ontluiken en je met zoete bloemetjes verleiden, weet je dat de lente in aantocht is. In de Betuwe word je in de lente uitbundig begroet door kleurige bloesems. De lokale ondernemers ontvangen je minstens even uitbundig en gastvrij!  

4

Wie zijn ogen uit wil kijken tijdens de bloesemtijd, is in de Betuwe aan het goede adres. De fragiele kersenbloesem bloeit als eerste, daarna volgt de witte bloesem van de perenboom. Met als knallend hoogtepunt de tere roze bloemen van de appelboom. Een lust voor het oog.  

Grote kans dat je er na een dag nog geen genoeg van hebt en wilt blijven slapen. Op verschillende bijzondere plekjes langs de Linge overnacht je tussen de weilanden en omringd door bloesem. Je vertoeft in de sfeer van slingerende dijkjes, schilderachtige uitzichten over de uiterwaarden, molens, forten, kastelen en pittoreske dorpjes. Maar de absolute trots zijn de uitgestrekte boomgaarden die in het voorjaar in bloei staan.  

Ontdek de wandelroute Betuwepad

Bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes en dorpjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Letterlijk zelfs, want wandelen is een perfecte manier om de streek te ontdekken.  

Doorblader de special uit Pasar-Magazine

Download gratis de Bloesemalert-app en win een bloesem fietsroute pakket!

In Midden-Nederland ligt de prachtige streek de Betuwe, in de provincie Gelderland. Deze streek, tussen de rivieren de Waal en de Rijn, staat bekend om haar fruitteelt. In de lente veranderen de fruitbomen tot een prachtige bloemenzee aan bloesem.

Omdat de bloesem van korte duur is, is er de Bloesemalert-app. 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!