Dé lentebestemming: de Betuwe

1 minuut leestijd

Als de fruitbomen ontluiken en je met zoete bloemetjes verleiden, weet je dat de lente in aantocht is. In de Betuwe word je in de lente uitbundig begroet door kleurige bloesems. De lokale ondernemers ontvangen je minstens even uitbundig en gastvrij!  

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Wie zijn ogen uit wil kijken tijdens de bloesemtijd, is in de Betuwe aan het goede adres. De fragiele kersenbloesem bloeit als eerste, daarna volgt de witte bloesem van de perenboom. Met als knallend hoogtepunt de tere roze bloemen van de appelboom. Een lust voor het oog.  

Grote kans dat je er na een dag nog geen genoeg van hebt en wilt blijven slapen. Op verschillende bijzondere plekjes langs de Linge overnacht je tussen de weilanden en omringd door bloesem. Je vertoeft in de sfeer van slingerende dijkjes, schilderachtige uitzichten over de uiterwaarden, molens, forten, kastelen en pittoreske dorpjes. Maar de absolute trots zijn de uitgestrekte boomgaarden die in het voorjaar in bloei staan.  

Ontdek de wandelroute Betuwepad

Bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes en dorpjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Letterlijk zelfs, want wandelen is een perfecte manier om de streek te ontdekken.  

Lees meer

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer