Het beste van België per trein

Criticasters beweren weleens dat openbaar vervoer je brengt van een plek waar je niet bent naar een plek waar je niet wilt zijn op een tijdstip dat je niet goed uitkomt. Dat gaat evenwel niet op voor volgende attracties. Stap van de trein en je bent er! 

4

1. Train World (Schaarbeek) 

Dé treinattractie, letterlijk en figuurlijk. In dit spoorwegmuseum, in het stationsgebouw van Schaarbeek, stoom je voorbij oude wagons en locomotieven en ontdek je de inrichting van treinen, van houten banken tot elegante restauratiewagens. Ook de moeite voor wie nooit met treintjes heeft gespeeld. 

0 meter van het station van Schaarbeek. 

Open di-zo, 10-17u. Inkom: €14/11/11/9/gratis (volwassene/13-17/+66/6-12/-6). www.trainworld.be 

2. ZOO Antwerpen en Plopsa Station Antwerpen 

Met wat geluk hoor je vanop de trein de olifanten al toeteren. In Antwerpen grenst de inkom van de zoo namelijk aan die van de lokale spoorwegkathedraal. Wie tijd overheeft, kan binnenspringen in Plopsa Station Antwerpen, een binnenpretpark waar de kleinsten hun helden vanop tv en uit stripverhalen kunnen ontmoeten. 

Beiden 0 meter van Antwerpen-Centraal. 

ZOO Antwerpen. Open: ma-zo, 10-16u. Inkom: €31/29/25/gratis (volwassene/12-17/3-11/-). www.zooantwerpen.be 

Plopsa Station Antwerpen. Open: ma-di-do-vr, 10u30-16u30, wo 10u30-17u, za-zo 10-17u30. Inkom: €23,50/12,99/gratis (volwassene/<99 cm/<85 cm).
www.plopsastationantwerpen.be 

3. Moof Museum (Brussel) 

Brussel is de stripstad bij uitstek. En nee, we hebben het niet over louche tenten met roze lichtjes, wel over comics voor jong en oud. Het Museum of Original Figurines, een initiatief van een stripminnende Brusselaar van het zuiverste water, loodst je door een collectie van bekende en minder bekende figuren. 

100 meter van Brussel-Centraal. 

Open: in de zomermaanden alle dagen, de rest van het jaar enkel vr-za-zo, 10u30-18u. Inkom: €13/10/5/gratis (volwassene/13-23/4-12/-4).
www.moofmuseum.be 

4. Villa Verbeelding (Hasselt) 

Het vroegere Literair Museum heet nu Villa Verbeelding en heeft die naam niet gestolen. Een klein, maar fijn museum over boeken en hun illustraties, gericht op kleine en iets grotere boekenwurmen. 

150 meter van het station van Hasselt. 

Open: wo-za, 14-17u. Inkom: €5/4/3/gratis (+26/18-26/3-17/-3)
www.villaverbeelding.be 

5. Musée François Duesberg (Bergen) 

De verzamelwoede van baron François Duesberg en zijn vrouw Betty leverde dit museum op, gewijd aan sierkunsten uit 1775-1825. Denk goud, zilver, juwelen, slingeruurwerken en andere waardevolle objecten uit de tijd van Napoleon. Op aanvraag gidst de baron zelve je rond. 

250 meter van het station van Bergen. 

Open: di-do-za-zo, 14-19u. Inkom: €5.
www.duesberg.mons.be 

6. La Boverie (Luik) 

Kunstmuseum in een groen park op een eilandje te midden van de Maas. Uitgebreide vaste collectie en – met dank aan een partnerschap met het Louvre – regelmatige tentoonstellingen van grote namen 

1 km van het station Luik-Guillemins. 

Open: di-zo, 10-18u. Inkom: €5/3/gratis (volwassene/senior/-26, deze prijzen gelden voor de vaste collectie, tijdelijke tentoonstellingen niet inbegrepen).
www.laboverie.be 

Voor meer info over dienstregelingen: www.nmbs.be 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!