Vijfsterrencampings in België

3 minuten leestijd
Vijf sterren is het hoogst haalbare. Zowel voor logies, hotels als campings. Je moet voldoen aan een waslijst aan voorwaarden om deze comfortclassificatie te verkrijgen. In ons land dragen slechts twee campings de vijf sterren, mooi verdeeld aan beide kanten van de taalgrens.
actua
  • Kamperen

Familiecamping Wilhelm Tell: persoonlijke aanpak en kwaliteit

Ligt het aan de gezinsbadkamers? Of het waterparadijs met zijn binnen-en buitenzwembad? De megaspeeltuin of de grote terrassen rondom de taverne? Volgens zaakvoerder Lode Nulmans is dat niet de reden dat zijn familiecamping Wilhelm Tell in Opglabbeek vijf sterren draagt. “Je maakt pas echt het verschil als je toeristen charmeert met je persoonlijke aanpak en kwaliteit.”

Het campingdomein ligt mooi tussen de Duinengordel en het Nationaal Park Hoge Kempen, twee populaire wandel- en fietsbestemmingen. Tijdens elke schoolvakantie wordt animatie aangeboden en overal is er gratis wifi. In volle coronacrisis opende Wilhelm Tell nog negen luxe glampingtenten met sanitair en airco. Je kan er uiteraard ook heen met de eigen tent en er genieten van alle extra faciliteiten. Reken voor een weekend (vrijdag – zondag) in het hoogseizoen voor een gezin met vier personen, een eigen tent en wagen op 97 euro.

Camping Hohenbush: drie generaties Hollanders

Een vijfsterrencamping biedt alle voorzieningen zodat ook mindervaliden een zorgeloze vakantie kunnen beleven. Dat is ook het geval bij camping Hohenbusch in Burg-Reuland in de Oostkantons. De camping ligt vlakbij het drielandenpunt België, Duitsland en Groot-Hertogdom Luxemburg.

In 1977 was Wim Bruin uitgekeken op zijn supermarkt in Noord-Holland. Hij trok met zijn vrouw Willy en hun drie dochters van toen 6, 12 en 14 jaar naar de Oostkantons om er een nieuw leven te beginnen. Hun oog viel op een afgekeurde camping met oude boerderij. Het werd een succesverhaal. In 1993 zette  Margret, de middelste dochter, samen met haar man Mattjeu Akkermans, het familiebedrijf verder. Dochter Ilvie regelt de receptie en de administratie en zoon Robin verzorgt alle klusjes op de camping.

De comfortplaatsen (150 m2) beschikken over privé-sanitair. Het verwarmde buitenzwembad is open vanaf hemelvaartsdag tot eind augustus. Er is overal wifi en kinderen vinden er verschillende speeltuintjes verspreid over de gezellige familiecamping. De aaibare geitjes van de kinderboerderij zijn bij elke gast populair. In taverne ‘Am Hohenbusch’ kan je steeds terecht voor een lekkere hap. Volgens Margret is de grootste troef van Hohenbusch de prachtige, bosrijke omgeving waar je naar hartenlust kan wandelen en fietsen. Kampeerders kunnen er terecht van 1 april tot 6 november. Drie nachten in het hoogseizoen kosten op een standaard plaats (100 m2) 131 euro.

Waar wacht je nog op?

Win een weekend op een vijfsterrencamping in Opglabbeek

Zin in een weekendje of drie aaneengesloten dagen kamperen in recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek? Op te nemen voor 30 juni 2022, 1 toeristen- of camperplaats, max 6 personen. Surf snel naar onze wedstrijdpagina en beantwoord de schiftingsvraag.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer