In voor een (micro)avontuur?

2 minuten leestijd

Heb je na het lezen van de micro-avonturen van Tom in Pasar Camper & Kamperen van 23/6 zin gekregen om zelf zo’n mini-belevenis uit te proberen? Hier vind je alle info.

reportage
  • Kamperen

1. AlpaCAmping op ‘t Heeseinde

Erheen? Idealiter te voet of met de fiets. De camping ligt vlakbij wandel- en fietsknooppunten en drie keer trappen van Icoonfietsroutes als Kempenroute en Vlaanderenroute. Heeseind 4, 3945 Ham.

Kamperen? Vanaf 15 euro per nacht per persoon.

Meer info: www.hsnd.be

Boeken kan via Campspace: www.campspace.com/nl/s/alpacamping-op-t-heeseinde-dichtbij-limburgse-en-antwerpse-kempen_5339

2. Bivaktocht Vlaamse Ardennen

Erheen? Wandel op de eerste dag van het station van Munkzwalm tot bivakzone Wereldboom in Horebeke (10 km), de volgende dag tot aan het station van Ronse (20 km). De bivakzone ligt eveneens vlakbij Streek-GR Vlaamse Ardennen.

Kamperen? Gratis op bivakzone Wereldboom in Horebeke.

 Meer info: https://www.bivakzone.be/wereldboom-horebeke.html

De website bivakzone.be verzamelt verschillende andere mogelijkheden voor twee- tot zesdaagse bivaktochten. Die beginnen en eindigen telkens aan een bushalte of een treinstation, volgen bestaande GR’s of knooppunten en maken onderweg gebruik van bivakzones of (zeer sporadisch) betalende campings.

Meer info: www.bivakzone.be/bivaktochten.html

3. Overnighter Trailgrip

Erheen? Ons bikepackingavontuur vertrok vanuit Antwerpen, waar we verzamelden bij fietswinkel Bikepacking Belgium, op wandelafstand van het treinstation van Berchem.

Trailgrip organiseert kleinschalige bikepackingavonturen in België, Frankrijk en Luxemburg. Groepen tellen nooit meer dan zes deelnemers. Een eigen mountainbike, slaapmat en - zak zijn vereist, organisators Michiel en Philip zorgen voor eten, tarps en grondzeilen. Bikepacktassen kan je desgewenst van hen huren.

De kortste uitjes van Trailgrip, vanuit Antwerpen naar Wortel of Aarschot, kosten 85 euro per persoon. In die prijs zitten maaltijden, energierepen en een overnachting onder een tarp inbegrepen. Langere weekends, met soms overnachtingen in een jeugdherberg of een boomhut, kunnen oplopen tot 265 euro per persoon.

Meer info: www.trailgrip.be

Kamperen? Wij sliepen op de gratis bivakzone van Wortel-Kolonie.

Meer info: https://www.bivakzone.be/bivakzone-wortel-kolonie.html

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer