10 mooie boswandelingen in Oost-Vlaanderen

Bossen hebben in elk seizoen hun charme. Pasar selecteerde voor de bosbaders onder jullie 10 mooie boswandelingen in Oost-Vlaanderen.

 1. Muziekbos (Ronse)

  De Muziekbosroute werd door Toerisme Oost-Vlaanderen verkozen tot mooiste Oost-Vlaamse wandelroute. Je wandelt afwisselend door en in het prachtige Muziekbos terwijl je op gelijk welk moment getrakteerd wordt op sublieme landschappen.

  Ontdek de route
   
 2. Buggenhoutbos (Buggenhout)

  Het Buggenhoutbos is een relictbos van het Kolenwoud waartoe destijds onder andere ook het Zoniënwoud behoorde. Het is nu nog 157 ha groot en eigendom van de Vlaamse Gemeenschap.

  Ontdek de route 
   
 3. Neigembos (Neigem)

  Wandelen in het Neigembos is gewoon zalig. Ondanks de naamgeving ligt het overgrote deel van het 65 ha grote Neigembos op het grondgebied van Meerbeke en wordt beheerd door het Agentschap Natuur en Bos.

  Ontdek de route 
   
 4. Drongengoedbos (Knesselare)

  De Drongengoedhoeve in Knesselare is de centrale spil van het grootste bosgebied van Oost-Vlaanderen. Aan de rand van het Drongengoedbos kom je op het vliegveld van Ursel. Het speelde een belangrijke rol in de luchtgevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Ontdek de route 
   
 5. Heidebos (Moerbeke)

  Het Heidebos is een prachtig natuur- en wandelgebied op het grondgebied van Wachtebeke en Moerbeke met een oppervlakte van 270 ha, waarvan het beheer toevertrouwd is aan Natuurpunt Moerbeke-Zuidlede.  Het Heidebos is hiermee het grootste natuurgebied van Natuurpunt in Oost-Vlaanderen.

  Ontdek de route 
   
 6. Everbeekse bossen (Everbeek)

  De streek van Everbeek is één van de mooiste plaatsen in de Vlaamse Ardennen en een oase van rust. Hier strekken zich golvende weiden, akkers en dichte bossen uit. De bewoning is schaars, de plaasteren beeldjes en kruislievenheren niet.

  Ontdek de route
   
 7. Raspaillebos (Geraardsbergen)

  Het Raspaillebos (87 hectare) is een sprookjesachtig stukje Vlaanderen op de flanken van de Bosberg, bekend van de Ronde van Vlaanderen. Dit gebied heeft voor elk wat wils: een bos met kleurrijke bloemtapijten, te midden van een golvend landschap met verbluffende vergezichten.

  Ontdek de route
   
 8. Kluisbos (Kluisbergen)

  Het grootste bos van de Vlaamse Ardennen? Dat is het Kluisbos. Die heeft zonder twijfel de grootste oppervlakte van alle lokale wouden – en dat wilt toch al wel wat zeggen. Het Kluisbos ligt pal op de taalgrens, op de top van de Kluisberg.  Met zo’n 141 meter hoogte is dit een waar pronkstuk van de Vlaamse Ardennen.

  Ontdek de route 
   
 9. Stropersbos (Stekene)

  Het Stropersbos is een niet te missen natuurparel met zijn statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, open plekken met heide en zijn grote grazers! Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen. 

  Ontdek de route 
   
 10. Vinderhoutse bossen (Vinderhoute)

  De Vinderhoutse bossen, ten westen van Gent, vormen één van de vijf groenpolen rond Gent. Samen met de beschermde vallei van de Oude Kale krijg je een uitgestrekt en rustig gebied onder de voeten.

  Ontdek de route 
1

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!