Wandel mee voor het goede doel

Tijdens de Warmste Week van Studio Brussel organiseren Wandelgroep Waas - Pasar en Pasar Actief Wablief elk een wandeling voor het goede doel.

1

Stap mee tegen armoede

Welzijnsschakel De Springplank is een organisatie die zich inzet voor armoedebestrijding in groot Sint-Niklaas. Tijdens de Warmste Week van Studio Brussel wil Wandelgroep Waas-Pasar de 60 vrijwilligers van De Springplank een hart onder de riem steken.

Wil je met Pasar Wandelgroep Waas-Pasar meestappen vanuit Lokeren naar Wachtebeke en zo Welzijnsschakel De Springplank financieel steunen? Voor 10 euro stap je met deze gezellige bende 23 kilometer lang mee naar Domein Puyenbroeck. Als je liever korter wandelt, kan je ook onderweg aansluiten op een rustpunt in Daknam of Eksaarde. De rustpunten vind je online. Een gratis bus brengt je na afloop weer naar je vertrekpunt. Iedereen is van harte welkom!

Vertrek: 9.30 uur, station van Lokeren. Aankomst in Domein Puyenbroeck rond 16.30 uur.

Info: Wilfried Van Hoeck, tel. 0472 24 15 87, wvanhoeck@gmail.com

Inschrijving: tussen 8.45 en 9.30 uur, Cantine Roland, Stationsstraat 45, Lokeren (tegenover de uitgang van het station).

Kilometers voor kledingarbeidsters

Wist je dat een kledingarbeidster op één dag evenveel calorieën verbruikt als een sporter die een marathon loopt? Haar werkdag? Da’s meer dan tien uur zwoegen in een verzengend hete, vaak onveilige fabriek, zes dagen op zeven. En dat in ruil voor een hongerloon. Op 22 december stappen wij voor de maaksters van onze wandelkleren.

Hou je van een stevige wandeltocht en wil je samen met ons iets veranderen aan het lot van de meisjes in Bangladesh die onze wandelkleding maken? Stap dan op 22 december mee naar het Music For Life-terrein in Puyenbroeck. Voor de vikings’ onder ons stippelden we een traject uit van 27 kilometer, met als startpunt Gent. Een kortere tocht van 15 kilometer vertrekt in Lokeren. Bijtanken doen we met een hapje en drankje in Basisschool De Weg-Wijzer in Zaffelare. De laatste 5 kilometer naar Puyenbroeck doen we met z’n allen, fakkel in de hand. Deelnemen kost 15 euro. In ruil daarvoor zorgen wij voor een onvergetelijke ervaring, een T-shirt - uiteraard gemaakt in goede omstandigheden - hapjes, drankjes, gadgets, aanmoedigingen onderweg én vervoer terug vanuit Puyenbroeck. Zo zamel je samen met ons 1.000 euro in voor de vzw Wereldsolidariteit. Daarmee kan hun partnerorganisatie in Bangladesh heel wat.

Vertrek: lang wandeltraject: 12 uur, Natuur- en milieucentrum De Bourgoyen,
Driepikkelstraat 32, Gent; kort wandeltraject: 14.30 uur, Koetshuis Jeugdcentrum in het Verloren Bos, Nijverheidsstraat 17, Lokeren; fakkeltocht (5 km): 19.30 uur, Basisschool De Weg-Wijzer, Zaffelare-Dorp 2, Lochristi
Vervoer terug: om 23 uur bus naar de startlocaties vanaf Domein Puyenbroeck.

Info: maartendemunck@gmail.com en pasaractiefwablief@gmail.com

Bekijk het evenement op Facebook

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!