Wildplukken de basisregels

In het decembernummer van Pasar Wandelen neemt Ben Brumagne van Forest to Plate je mee op het bos in, om alle lekkere eetbare planten, paddenstoelen en kruiden te zoeken. 

1

De basics van Ben 

1. Begin in je eigen tuin, of ga langs bij de bioboer en vraag of je op zijn akker mag plukken. 
2. Bij twijfel: pluk niet. Neem geen risico: je moet 100%  zeker zijn of de planten en paddenstoelen eetbaar zijn. Anders kan je ziek worden of zelfs sterven. 
3. Pluk niet op vervuilde grond, maar op propere plekken. 
4. Spoel alles heel goed voor je het opeet. 
5. Pluk nooit te veel. 

Meer leren over wildplukken? 
Bij Forest to Plate kan je terecht voor wildplukweekends, workshops, initiaties en nog veel meer. Je kan er een online opleiding volgen vol met videomateriaal en leert zelf de plantjes te determineren en klaar te maken. 
Ook organiseren ze in Brussel Start to Pluk, korte wildplukinitiatie in een stedelijke omgeving. Bij een Day in the Woods trek je er een hele dag op uit en eet je twee zelf geplukte maaltijden. Boek je een Wildfood Weekend, dan blijf je ook overnachten in Vireux-Molhain en word je helemaal ondergedompeld in het wildplukken. 


Als je de smaak te pakken heeft, kan je je inschrijven voor de jaaropleiding. 


www.foresttoplate.com 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!