Zware gasflessen

1 minuut leestijd

Die twee grote, zware gasflessen krijg ik nauwelijks in of uit mijn camper. Wat kan ik doen?’

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

Je hebt verschillende alternatieven. 

Als de ruimte het toelaat, monteer je een slede onder de gasflessen: dan kan je de flessen eerst naar buiten trekken, waar ze makkelijker vast te pakken en af te koppelen zijn.  

Of kies voor gasflessen in kunststof: die zijn lichter (gevuld 15,3 kg vs. 22 kg in staal) en de inhoud is makkelijk te controleren door de doorschijnende wand. Een nadeel is dat je deze cilinders moet omruilen voor volle, wat doorgaans duurder is dan vullen. De gasflessen van Benegas Light zijn in België en Nederland ruim beschikbaar, in andere landen minder. 

Aluminium gasflessen zijn ook lichter (16-17 kg), mooi om te zien, maar leeg kwetsbaarder voor deuken. Ze zijn in heel Europa bij gasvulstations te vullen. 

Als je de gasflessen tijdens de stalling in de camper wil houden, kies dan voor LPG-gasflessen (met 80% vulbegrenzing) of een speciale cilinder met grotere inhoud die de gaskast vrijwel geheel vult. De bestaande gasslangen met drukregelaar passen eraan. Twee met elkaar verbonden LPG-gasflessen met buiten een vulaansluiting kosten exclusief montage ca. € 600.  

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Techniek
Topzware camper
Techniek
Lekkage
Techniek
Bedden te klein?
Techniek
Lek
Techniek
Distributieriem
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer