3 vragen aan Lus De Ridder, auteur van De kleine wandelgids

2 minuten leestijd

Tien jaar geleden begon Lus De Ridder te wandelen. Soms met vrienden, soms ook alleen om nog meer te kunnen focussen op de natuur.

actua
  • Wandelen

Op aanraden van een vriendin startte ze in januari 2020 (net voor de lockdown) met de instagramaccount staycation.belgium. Duizenden mensen begonnen haar ervaringen en tips te volgen.

Haar enthousiaste manier van schrijven en mooie foto’s trokken ook de aandacht van een uitgeverij. En zo is er nu De kleine wandelgids met 25 wandelingen in Vlaanderen. 

Hoe heb je de routes gekozen voor je boek? 

‘Ik hou vooral van natuurwandelingen weg van platgetreden paden, bebouwing en mensen. Die geven mij het meest het gevoel dat ik er echt eens tussenuit ben geweest. Daarnaast wil ik jong en oud, beginnende wandelaars en meer fervente stappers inspireren, dus daarom heb ik voor wandelingen tussen 3 en 16 kilometer gekozen.’

Wat maakt een wandeling bijzonder voor jou? 

‘Ik heb me moeten inhouden om niet alleen heuvelwandelingen op te nemen. Glooiingen en uitzichten vind ik geweldig. Daarom spreekt de grensstreek met Wallonië me zo aan. Een verrassing onderweg, zoals grazers of een plankenpad, is ook altijd mooi meegenomen. En het gevoel dat je ergens bent waar je bij wijze van spreken nog in uw bloot gat kunt rondlopen.’

Welke wandeling uit het boek heeft je het meest verrast? 

‘Die rond Averbode vond ik fantastisch. Je kan er gewoon blijven wandelen over onverharde paden, ook zo’n meerwaarde voor een goeie route. Dankzij mijn volgers heb ik nog een hele lijst routes om uit te proberen. Binnenkort ga ik op stap in natuurgebied De Liereman en de Bruggeskeswandeling in Ravels uitproberen.’

De kleine wandelgids: 25 bijzondere routes in Vlaanderen - € 19,95 - uitgegeven bij Luster. www.lusterweb.com 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer