'Een pluim voor de lokale besturen'

2 minuten leestijd

Corona heeft ons niet alleen op een andere manier doen denken, ook onze beleving van activiteiten is mee veranderd het afgelopen jaar. We geven graag op regelmatige basis een inspirerend Corona-verhaal van een vrijwilliger of een deelnemer op een Pasar-activiteit.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Deze week delen we het verhaal van Karel Meuleman, reisbegeleider bij Govaka-Pasar.

Dankzij corona ben ik me nog meer gaan toeleggen op wandelen. Daarbij heb ik vooral de eigen streek beter leren kennen en waarderen. Zo heb ik tijdens het coronajaar 2020 gemiddeld elke dag 8,2 km gestapt, 11 349 stappen; ik ga dus dikwijls de deur uit, alleen … niet als het regent (ik ben geen masochist). Maar daarvoor was het coronajaar ons gunstig gezind met veel zon en warme temperaturen. Als reisbegeleider bij Govaka & Pasar trok ik voor wandelvakanties onder meer naar Montenegro, Cyprus, Oostenrijk en Portugal maar ons eigen land is ook zo ontzettend mooi. Daarvan heb ik leren genieten.

Mijn ontdekkingen in eigen streek hebben aanstekelijk gewerkt op mensen rondom mij, ook een beetje doordat ik telkens wat markante foto’s van m’n wandelingen op Facebook en Instagram plaatste. Dat deed ik ook op deze van Govaka & Pasar om promotie te maken voor het wandelen in eigen land, als tegengewicht tegen de afgelaste reizen.

Als bestuurslid van de lokale NEOS-club werkte ik zelf enkele wandelingen uit. Die zijn gebundeld en mee in de goodiebag gestoken die we met Kerst 2020 aan onze clubleden bezorgden. Zo kunnen ze de routes corona-proof met hun eigen bubbel bewandelen. Ook werkte ik twee NEOS-fotosafari’s uit in de dorpskernen van Bonheiden en Rijmenam, korte wandelingen met een fotoquiz.

Met lokale Pasarkernen ben ik ook enkele keren op stap geweest, telkens prima begeleid, tot de coronamaatregelen het niet langer toelieten. Toen heb ik op de gemarkeerde Pasar-wandelingen prachtige locaties ontdekt. Een pluim voor de lokale besturen!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer