Erfgoed op hoge poten

1 minuut leestijd

Aan de ene zijde: de Mélans met hun geel-zwarte stelten. Aan de andere zijde de Avresses met hun rood-witte stelten. Errond: trommelaars die de steltlopers aanvuren. Zodra het startschot wordt gegeven, proberen ze elkaar onderuit te halen.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Een spektakel dat al sinds het ontstaan in 1411 beroemde bezoekers als Napoleon, tsaar Peter de Grote en Lodewijk XI zou vermaakt hebben.

De Naamse traditie is nu door Unesco op de lijst van immaterieel erfgoed geplaatst.

Daarmee delen les echasseurs namurois nu een erelijst met onder andere de garnaalvissers te paard van Oostduinkerke, de Heilig Bloedprocessie in Brugge en het Jaartallenleven in Leuven.

Hoogtepunt van het jaar is de derde zondag van september wanneer tijdens de Echasse d’Or de steltlopers strijden om de titel van beste pootjelapper.

echasseurs.org

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer