'Gewoon geraakt aan trager leven'

3 minuten leestijd

De Coronatijd heeft een grote invloed op onze vrije tijd. In crisistijden zien we soms duidelijker wat belangrijk is. Misschien kunnen we er zelfs iets uithalen voor de toekomst. Pasar gaat de komende weken op zoek naar vrijetijdsverhalen en –ervaringen. Vandaag laten we industrieel ontwerper Sarah Grison (31) aan het woord. 

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Wat is je favoriete vrijetijdsactiviteit tijdens de lockdown? Deed je dit ook al voor de lockdown?

Tijdens de lockdown was ik vooral bezig met lezen, facetimen met familie en vrienden en thuis sporten. Ik was een hele tijd technisch werkloos, dus had daar plots veel tijd voor. Ik heb een project in bijberoep waarbij ik producten ontwikkel. Nu had ik ook tijd om enkele concepten uit te werken waar ik al een tijd over aan het nadenken was.

Welke activiteiten ga je (proberen) behouden  en waarom?

Lezen en tijd maken voor mijn projecten. Vrienden en familie zie ik toch liever in het echt en sporten kan ondertussen ook terug in de sportclub. Hoewel ik yoga waarschijnlijk in de toekomst thuis zal blijven doen.

Wat is het eerste dat je zal doen na de lockdown?

Sowieso eerst een toertje langs iedereen die ik graag heb voor een knuffel. Ik mis het om bij vrienden thuis te gaan eten. En bij mijn mama. En om te koken voor vrienden. Daarnaast plan ik mijn agenda vol met museumbezoeken en optredens. Ik heb altijd al een voorkeur voor 'kleinere' groepen, dus ik mis de volle winkelstraten en avondjes uit met een groep van 50 niet.

Hoe ervaar je je vrije tijd in lockdown?

Ik had sowieso wel aandacht om zo weinig mogelijk gehaast te leven. Tijdens de volledige lockdown lukt dat natuurlijk, dan was het even leven zonder ritme. Dat is niet zo goed voor mij. Nu alles terug opstart (terug voltijds aan het werk op kantoor, sportclubs, bubbelbezoeken, ...) is het sneller teveel. Ik merk dat ik gewoon geraakt ben aan het trager leven.

Mis je je gebruikelijke sociale contacten heel erg? En heb je eventueel nieuwe manieren geprobeerd om contact te houden tijdens de lockdown? 

Ik sprak 2 keer per week af met vrienden van de sportclub om samen een training te doen via skype. Dat motiveert en het is fijn hen 'terloops' te kunnen spreken. Ik kreeg ook af en toe een foto (per post) van mijn zus, om de moed er in te houden. Dat was heel fijn.

Welk(e) voornemen(s) neem je mee uit deze periode?

Tijdens de lockdown had ik geen verplichtingen, wat heel fijn was. Daaraan ga ik vast proberen houden in de toekomst: focussen op dingen die ik fijn vindt en andere zaken die ik aanvoel als een verplichting proberen afremmen (vb. sociale media, massa-evenementen, ...).

Wat hoop je dat in de toekomst in onze samenleving zal veranderen?

Ik vond het heel mooi om te zien dat iedereen precies content was om om het even wie te zien en er een babbeltje mee te doen. Dat verbindt, het lucht op, geeft je het gevoel dat je gezien wordt en je er toe doet. Dat hebben we allemaal nodig, ook als er geen epidemie is.

 

Wij zijn ook benieuwd naar jouw vrijetijdsverhaal. Deel je verhaal met ons en anderen. Heb je vragen, contacteer isabel.haentjens@pasar.be

Deel je verhaal met ons

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer