Stappen tussen stations langs de GR

Net voor de start van de zomervakantie brengt Grote Routepaden een nieuwe wandelgids op de markt: Treinstapper 2.  Deze themagids bevat acht afwisselende dagtochten kriskras door Vlaanderen.
Het zijn stuk voor stuk pareltjes die je inwijden in de verschillende Vlaamse GR’s. Je kan met het openbaar vervoer naar de start en nadien van het eindpunt weer naar huis.
Met de verkortingsmogelijkheden zijn de wandelingen ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

Treinstapper 2 is een herwerkte uitgave van de Stationsstappergids die verscheen in 2013. Tevens is het een vervolg op de eerder verschenen succesvolle gids Treinstapper.

Het geheim van Treinstappers: de wandelingen zijn kant-en-klaar, het begin- en eindpunt zijn altijd goed bereikbaar en je krijgt tips voor leuke bezienswaardigheden en horeca onderweg.

De lengte van de Treinstappers varieert van 18 tot 27 km. Wil je liever een kortere wandeling? De meeste trajecten zijn in te korten door halverwege een bus of trein te pakken.
De tochten zijn in beide richtingen beschreven en je krijgt alle info over het openbaar vervoer en horeca onderweg.

Wandelaars die graag met gps of smartphone op stap gaan, kunnen op groteroutepaden.be van elke Treinstapper de gpx-track gratis downloaden.