Inspiratie voor een Frans fietsavontuur

Frankrijk staat nu nog tweede op de wereldranglijst, maar in 2030 wil het Duitsland van de troon stoten als populairste bestemming voor fietstoerisme.

Nu fietst al een derde van de Fransen tijdens de vakantie en twintig procent van de fietstoeristen zijn buitenlanders, Duitsers en Nederlanders op kop.

Op de website francevelotourisme.com zijn de doorgaande Europese routes maar ook alle nationale en regionale routes samengebracht, goed voor 25.000 kilometer aan potentiële Franse fietsavonturen. Je kan kilometers tussen twee punten berekenen, fietsvriendelijke verblijfplaatsen opzoeken en je laten inspireren door suggesties op maat.

Een week met kinderen? Dan zijn de jaagpaden van La Somme à vélo een prima plan. Met de mountainbike? Dan heb je de keuze uit zeven Grande Traversées.

Weg van de gebaande paden? Dan neem je de nieuwe Via Allier, dwars door de Auvergne. En mag het een klassieker zijn? La Véloscénie leidt je in 450 kilometer van Parijs, langs Versailles en Chartres naar de mythische Mont-Saint-Michel.