ModeMuseum 2.0

2 minuten leestijd

Na drie jaar renovatiewerken heropent het MoMu in een veranderde (mode)wereld. Tijd voor een reset en voor mode 2.0? Twee expo’s en de permanente collectie verbinden het museum met de stad en de toekomst.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust
4 september tot 23 januari

In het vernieuwde MoMu is ruimte voor een vaste presentatie die het verhaal van de Belgische mode vertelt. Silhouetten en beeldmateriaal uit de enorme collectie (35.000 stuks!) zullen roteren, zodat je geregeld nieuwe ontwerpers te zien krijgt. De Antwerpse Zes, die België als modeland op de wereldkaart hebben gezet, ontbreken uiteraard niet. De eerste tijdelijke expo E/MOTION onderzoekt hoe mode maatschappelijke waarden en gevoeligheden blootlegt. Omdat kleding emoties opwekt, reageert mode snel op transities, crisissen, vragen rond schoonheid en identiteit. P.LACE.S, de tweede tijdelijke expo, haakt aan bij het Antwerpse kantverleden en verbindt vijf historische plekken in de stad, van het Museum Plantin-Moretus, dat oude archieven over de kanthandel bezit, tot het Maagdenhuis, waar weesmeisjes kantwerk leerden maken. Modefotograaf Nick Knight doet artistieke interventies op twee locaties en in MoMu zelf ontdek je dat modehuizen als Chanel en Prada ook vandaag nog in de ban zijn van kant. Het museum palmt heel Antwerpen in met Mode 2.021 en houdt evenementen en activiteiten die een actuele, klimaatbewuste visie moeten uitstralen: de mode 2.0 waar in 2021 vraag naar is.

MoMu – ModeMuseum Antwerpen, Nationalestraat 28, Antwerpen, www.momu.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer