Ontsnappen uit een boomhut

1 minuut leestijd

Niemand verzint gekkere boombouwsels dan jeugdauteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton. Vanaf de krokusvakantie bestaat De Waanzinnige Boomhut écht als doe-expo in Fort Napoleon in Oostende.

actua
  • Uitstappen en vakanties

De oorspronkelijke boomhut van Andy en Terry had dertien verdiepingen en bood ruimte voor een bowlingbaan, een zwembad, een poel met mensenetende haaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je op de voet volgt en snoepjes in je mond schiet wanneer je honger krijgt. In elk nieuw boek stelden ze dertien nieuwe verdiepingen voor. In het Nederlands is de jeugdreeks voor 7 tot 9-jarigen intussen negen episodes ver. Slimme kindjes kunnen dan berekenen hoeveel verdiepingen dat oplevert. Het zijn er genoeg om de makers van de expo in Fort Napoleon op gekke ideeën te brengen. Boomhutspecialist Nester bouwt een interactief doolhof en doe-parcours van houten paletten waaruit de kinderen kunnen ontsnappen door hun fantasie te gebruiken. Wie de creatieve, originele opdrachten tot een goed einde brengt, vindt de uitweg uit de boomhut. Uitgeverij Lannoo en Toerisme Oostende organiseerden twee jaar geleden al eens een expo over de populaire jeugdboekenreeks. De nieuwe expo herwerkt de formule van toen en krijgt een verlengstuk in de vorm van een wandeling in centrum Oostende.

Fort Napoleon, Vuurtorenweg 13, Oostende, www.fort-napoleon.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer