Pad van de Veluwe naar de Eifel

1 minuut leestijd

Welke route zou een edelhert nemen als het van de Veluwe naar de Eifel zou lopen? Die vraag stelde de Nederlandse bioloog Henny Brinkhof zich en hij formuleerde er meteen ook een antwoord op.

Hij verbond zo veel mogelijk groen met elkaar via smalle, avontuurlijke paden die ook begaanbaar zijn voor de mens: de Edelherttrail.

Het nieuwe langeafstandspad is 370 kilometer lang en opgedeeld in 19 etappes die bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Wie het spoor van het hert volgt, ziet eerst de dennen en duinen van het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland, dan vliegende herten (de keversoort) tussen de beuken van het Duitse Reichswald, en wat etappes verder de Maas met haar oude meanders en de bossen en beken tussen de Limburgse heuvels.

Wat je niet ziet, zijn markeringen, de route is enkel te vinden via de app SNP Routes. Of op het gevoel, net zoals het edelhert.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer