Psiri is de hipste wijk van Europa

De wijk Psiri in Athene is verkozen tot de hipste wijk van Europa 2022. Op www.timetomomo.com kozen Nederlandse en Vlaamse stedentrippers de voorbije weken hun favoriete wijk uit een shortlist van 20. Het Antwerpse Eilandje haalt net de top-10.

Met 11 % van de stemmen laat Psiri de andere negentien Europese wijken achter zich. De time to momo-stedentrippers roemen Psiri om de sfeer, de mix tussen oud en nieuw, de veelzijdigheid (van vintage en kunst tot leuke koffietentjes) en de creativiteit die overal terug te vinden is. 

'Psiri is dé wijk voor streetart-liefhebbers, fans van terrasjes en vintage lovers.' vertelt Marleen Veldhorst, sinds 2017 time to momo-local in Athene. 'De laatste jaren heeft de wijk een gigantische metamorfose ondergaan: van industrie- en arbeiderswijk naar de hipste hotspot van Athene. Van een plek die bevolkt werd door criminelen, bendes en ander gespuis is Psiri veranderd in de hipste wijk van Athene. Je vindt er winkeltjes met handgemaakte spullen, vintageshops, kunstenaars en werkplaatsen van traditionele ambachtslieden als de koperslager en de stoelenmatter. Verder stikt de wijk van de koffietentjes, cafés en restaurants en komen liefhebbers van streetart er zeker aan hun trekken.'

De volledige top 10

  1. Psiri (Athene)
  2. L’Eixample (Valencia)
  3. Cais do Sodré (Lissabon)
  4. Shoreditch (Londen)
  5. Neukölln (Berlijn)
  6. Nørrebro (Kopenhagen)
  7. Encarnacíon & Regina (Sevilla)
  8. Katendrecht (Rotterdam)
  9. Lavapiés (Madrid)
  10. ’t Eilandje (Antwerpen)