Ravotten met je roedel

Kunstenfestivals voor kinderen maken hun langverwachte comeback tijdens de herfstvakantie. In Leuven komt Rode Hond kwispelstaartend uit zijn mand voor een feestelijke vijftiende editie.

Theater, dans, muziek, circus, film, literatuur, urban arts, games: Rode Hond blaft de hele stad in feeststemming met belevenissen voor alle leeftijden, van peuter tot puber. De schouwburg wordt het hoofdkwartier van het festival en verandert in een Arcade Game Hall, waar je lunaparkspellen coronaproof bedient met je voeten. De Rocking Module is een mobiele sculptuur die reageert op bewegingen zoals duwen, trekken, lopen en draaien.

Op het podium in de Schouwburg, het Wagehuys en de Minnepoort staan de leukste circusartiesten, dansers en toneelspelers. Zelfs kinderen jonger dan 3 jaar kunnen voor het eerst naar het theater.

Het festival heeft in totaal 25 binnen- en buitenlocaties. Op de Grote Markt draai je rondjes in het theater-reuzenrad van Radman, de Kruidtuin zet een kruidige zoektocht op voor echte speurneuzen en op het Ladeuzeplein luister je naar beiaardliedjes voor kinderen. Je kan luisteren naar vertellers in de Leuvense boekwinkels, circus en parkour uitproberen in Hal 5 of jezelf bevrijden uit een muzikale escaperoom.

Rode Hond.

4 tot 7 november

30 CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan, Leuven, en 24 andere locaties, www.rodehond.be