Speciale herfsteditie van Bright Brussels

1 minuut leestijd

Niet vier, maar tien avonden lang gidsen lichtkunstwerken je door de hoofdstad op de vijfde Bright Brussels. Het lichtfestival, dat in februari niet kon doorgaan, pakt uit met een kingsize editie in de Koninklijke en Europese wijk.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Bright Brussels strikte het vorstenhuis en het Europees Parlement als partners voor zijn jubileumeditie. Het Koninklijk Paleis dient voor het eerst als canvas voor een grootschalig videomappingproject. Dirty Monitor, een gerenommeerd Belgisch collectief, zet het paleis in de schijnwerpers met digitale hedendaagse kunst. Ook de Esplanade Solidarnosc 1980 bij het Europees Parlement licht artistiek op. Hier rekenen de kunstenaars op je medewerking: de interactieve lichtbogen van Lightbattle III reageren op zes fietsen en hun fietsers.

In totaal laten zestien kunstenaars zich inspireren door het Brusselse erfgoed. In de tuin van het Paleis der Academiën tonen Brusselse kunststudenten vijf lichtcreaties en wie de metro neemt, wordt in de tunnel tussen de stations Kunst-Wet en Park verrast door een lichtshow. Bij het festival hoort een OFF-programma met deejaysets, workshops en museumnocturnes. In het Jubelpark kan je bijvoorbeeld aan een voordeeltarief naar Before Time Began, de nieuwe expo over Aboriginal kunst.

Bright Brussels. Follow the light.

28 oktober tot 6 november

Koninklijke en Europese wijk, Brussel, www.bright.brussels

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer