Verlicht pad door Brussel

Lichtfestivals zijn altijd leuk, maar zeker in februari komt zo’n evenement als geroepen: vier dagen lang ben je blÍj dat het vroeg donker wordt. Zet van 13 tot 16 februari koers naar Brussel en ontdek het historische erfgoed in een nieuw licht. 

Bright Brussels, Festival of Light, vrolijkt de laatste donkere winterdagen op met fascinerende lichtinstallaties in de historische binnenstad. Gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland verrassen de bezoekers met lichtshows, videomapping en interactieve installaties. Dit jaar leidt de route van het Justitiepaleis via de Zavel, de Koningswijk en de Marollen naar de Hallepoort. Op die laatste brengt een indrukwekkende videomapping eer aan kunstschilder Pieter Bruegel. Neem je deel aan een (gratis!) georganiseerde rondleiding, dan vertelt een gids je niet alleen 
over de lichtinstallaties, maar ook over de Brusselse wijken. Nieuw dit jaar is de lichtparade per fiets op donderdag 13 februari. De bedoeling van het lichtfestival is namelijk niet alleen zorgen voor winterse betovering, maar ook duidelijk maken aan bezoekers dat je je in onze hoofdstad perfect te voet of met de fiets kan verplaatsen. Dat ontdek je vanzelf tijdens het parcours langs de zeventien monumentale installaties. 

Brussel, historisch centrum. bright.brussels