Volg het licht naar Gent

1 minuut leestijd

Van 10 tot 14 november fonkelt Gent met duizenden lichtjes, indrukwekkende installaties en spectaculaire performances. Ga het ontdekken, want tijdens het Lichtfestival is de stad op haar allermooist.

actua
  • Uitstappen en vakanties
Gent

Gent in een ander licht

Maar liefst 36 kunstwerken en installaties zetten Gent in een ander licht, zodra de zon ondergaat: het parcours van iets meer dan zeven kilometer leidt je langs alle bekende hoeken van Gent, van het Sint-Baafsplein tot het Gravensteen. Onderweg bewonder je projecties op gevels en bomen, wonderlijke lichtkunst en onder andere een bijzondere installatie met 500 ‘lockdownlampen’ die versierd werden door evenveel Gentenaars.

Oude bekenden

Dit jaar kan je op het Lichtfestival niet alleen nieuwe installaties bewonderen: om de tiende verjaardag van het festival te vieren maken vier publieksfavorieten uit vorige edities een comeback, weliswaar op nieuwe locaties en met een iets andere vorm. Herinner je je bijvoorbeeld nog de gigantische maan uit 2018, of de schijnbare brand in het Belfort in 2011? Je krijg nog een laatste kans om ze te gaan bewonderen.

 

Het Lichtfestival, van 10 tot 14 november in Gent.

Meer info: lichtfestival.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer